Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κοζάνης για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ



Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση δρα αντιδημοκρατικά, βάζοντας χειροπέδες στη δημόσια ενημέρωση και επεμβαίνοντας νύχτα με στρατό 300 αστυνομικών για να καταλάβουν την ελεύθερη-αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ των εργαζόμενων. Η εικόνα των 8 διμοιριών ΜΑΤ που εφόρμησαν στις 4 το πρωί στη λεωφόρο Μεσογείων θύμισε άλλες, σκοτεινές εποχές της ελληνικής ιστορίας.

Αυτό που κρίνεται σήμερα δεν είναι μόνο το μέλλον των εργαζόμενων στην ΕΡΤ. Είναι κατά κύριο λόγο το μέλλον της δημόσιας δημοκρατικής και ανεξάρτητης ενημέρωσης στη χώρα. Η κυβέρνηση, που υποκριτικά κόπτεται για την εφαρμογή της νομιμότητας, μόνον δύο πράγματα έχει κατά νου. Πρώτον, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης (πρόσφατο είναι  το δώρο της κυβέρνησης στους ιδιώτες καναλάρχες, με τη δωρεάν παραχώρηση των νέων ψηφιακών αδειών) και δεύτερον, τη δημιουργία ενός επικοινωνιακού φορέα που θα αποτελεί φερέφωνο της πολιτικής των δανειστών και της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την επαναλειτουργία της. Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να δείξουν την έμπρακτη συμπαράσταση τους.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.