Η ΕΛΜΕ Κοζάνης σχετικά με τις «Προαιρετικές υπερωρίες εκπαιδευτικών»



Με έγγραφο που έχει θέμα «Προαιρετικές υπερωρίες εκπαιδευτικών» και ημερομηνία 5-11-2013, η Δ.Δ.Ε. Κοζάνης καλεί τους « εκπαιδευτικούς των  κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ08, ΠΕ14.04, ΠΕ15, ΠΕ16, ΠΕ17.04, ΠΕ17.08, ΠΕ18.04, ΠΕ18.10 και ΠΕ18.33 που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν υπερωριακά στη σχολική τους μονάδα, ή σε άλλες σχολικές μονάδες,  να ενημερώσουν τους Διευθυντές των σχολείων τους».

Πρόκειται για επίσημη παραδοχή της αδυναμίας του υπουργείου να προσφέρει στους μαθητές τα αυτονόητα, εκπαιδευτικούς σε όλες τις ειδικότητες σε όλα τα μαθήματα από την αρχή του εκπαιδευτικού έτους. Δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους υπάρχουν ακόμη κενά σε πολλές ειδικότητες σε Γυμνάσια, σε Λύκεια, σε Μουσικά Σχολεία και σε ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ και σε πολλές περιπτώσεις σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα. Το πιο εξοργιστικό από όλα είναι ότι σε κάποιους από τους παραπάνω κλάδους υπάρχουν από το καλοκαίρι συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα.

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούν να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά που οφείλονται αποκλειστικά στις πολιτικές του υπουργείου είναι η άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών στις ειδικότητες που υπάρχουν ελλείψεις και η κατάργηση της διαθεσιμότητας των συναδέλφων των ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ με ταυτόχρονη επαναφορά των τομέων που καταργήθηκαν το καλοκαίρι .

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.  Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.