Μήνυμα από την Κεντρική Διοικούσα Επιτροπή της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. για το Πολυτεχνείο



Στις μέρες μας, το μήνυμα της επετείου του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρο όσο ποτέ, μιας και η Χώρα μας βρίσκεται σε μια από τις κρισιμότερες φάσεις της μεταπολίτευσης και της νεότερης ιστορίας της.Τη στιγμή που η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται σε αναβρασμό, η συμπλήρωση των 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου:

    Υπενθυμίζει σε όλους ότι ο Λαός έχει την δύναμη να καθορίζει το μέλλον του.
    Υπενθυμίζει σε όλους ότι το πολυτιμότερο κεφάλαιο της κοινωνίας, οι νέοι της, μπορούν να ανατρέψουν κάθε δύναμη που τους στερεί το δικαίωμα για ένα καλύτερο αύριο.

Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ διατρανώνει, μαζί με όλους τους Έλληνες Πολίτες, την πίστη της στα ιδανικά της εξέγερσης των φοιτητών, των σπουδαστών, των μαθητών και εκατοντάδων εργαζομένων κατά της χούντας, θεωρεί τις κινητοποιήσεις εκείνης της περιόδου ως την κορυφαία αντιστασιακή εκδήλωση με μαζικά χαρακτηριστικά.

Την ώρα που οι πολίτες σε όλο τον κόσμο δοκιμάζονται από τα διεθνή γεωπολιτικά και χρηματοπιστωτικά παιχνίδια εξουσίας, στόχος όλων των φορέων πρέπει να είναι η ενίσχυση εκείνων των κοινωνικών δυνάμεων που υπερασπίζονται τις δημοκρατικές ελευθερίες και προωθούν την κοινωνική δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα, ώστε τα οράματα της γενιάς του Πολυτεχνείου να διατηρήσουν τη διαχρονική τους αξία και να εκπληρωθούν όλοι οι στόχοι που είχαν τεθεί από τους εξεγερθέντες.

Η Κεντρική Διοικούσα Επιτροπή της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.