Δήμος Κοζάνης: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση της διαδικασίας διαβούλευσης του Τ.Ο.Σ.Δ.Α



Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ημερίδων ενημέρωσης-διαβούλευσης για το Τοπικό  Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την ανάπτυξη της υπαίθρου (Τ.Ο.Σ.Δ.Α), που διοργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, στο πλαίσιο της στήριξης του πρωτογενή τομέα.

Η διαδικασία έκλεισε με ενημερωτικές συναντήσεις στην Δημοτική Κοινότητα Αιανής, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου και τη Δημοτική Κοινότητα Κρόκου, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, όπου καταγράφηκαν οι ανησυχίες, οι προτάσεις και οι προβληματισμοί των αγορών και των κτηνοτρόφων.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Δήμος Κοζάνης έχει καταγράψει, τις καλλιεργήσιμες και μη εκτάσεις, τις αρδευόμενες και μη αρδευόμενες περιοχές, το ζωικό κεφάλαιο, καθώς και τις τάσεις των καλλιεργειών στα όρια του Δήμου, θέλοντας να καταγράψει την υφιστάμενη κατάσταση, για να μπορέσει να στηρίξει με κάθε μέσο τον αγροτικό κόσμο.

Έχοντας ως στόχο την στήριξη του πρωτογενή τομέα, και με γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων, ο Δήμος Κοζάνης έχει ήδη οργανώσει και στελεχώσει τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, καθώς και το τμήμα Πρωτογενή Τομέα, που είναι αποκλειστικά αρμόδια για την στήριξη και συμβουλευτική των αγροτών, δίνοντας την δέουσα σημασία σε αυτό το κομμάτι της οικονομίας.      

Δείτε το βίντεο:

 

131114 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΣΔΑ ΚΡΟΚΟΣ from Dimos Kozanis on Vimeo.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.