«Κίνδυνος» ο Δήμος Εορδαίας χωρίς ασθενοφόρο!



Το Εργασιακό Σωματείο Ε.Κ.Α.Β. Κοζάνης (Δυτικής Μακεδονίας) , θέλοντας να προλάβει τις εξελίξεις σας ενημερώνει για τα εξής: Ο τομέας Πτολεμαΐδας συστάθηκε το 2009 (χωρίς προσωπικό)  και  καλυπτόταν από τα πληρώματα της Κοζάνης .

Την χρονιά εκείνη η διοίκηση αποφάσισε πως θα έπρεπε να οργανωθεί καλύτερα η πανελλαδική κάλυψη του Ε.Κ.Α.Β. Το 2010 μετά από πιέσεις του Σωματείου και τοπικών παραγόντων πραγματοποιήθηκαν κάποιες μετακινήσεις και μεταθέσεις με αποτέλεσμα να επανδρωθεί ο τομέας Πτολεμαΐδας με 10 άτομα .Με βάση το κανονισμό λειτουργίας ,1 ασθενοφόρο για να λειτουργεί όλο το 24ωρο πρέπει να υπάρχουν 11 άτομα τουλάχιστον για να καλύπτονται ρεπό και άδειες.

      Εδώ και 3χρόνια 10 Διασώστες προσπαθούν να μην αφήσουν κενή βάρδια θυσιάζοντας προσωπική και οικογενειακή ζωή με αποτέλεσμα να τους στερούνται τα παιδιά και οι οικογένειές τους καθημερινά. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να συσσωρευτούν σχεδόν 100 (εκατό) ρεπό σε κάθε Διασώστη τα οποία οφείλει η υπηρεσία μας (λόγο έλλειψης προσωπικού). Ο ίδιος κίνδυνος υπάρχει και για τους όμορους νομούς (Καστοριά , Φλώρινα ) αλλά εκεί (προς το παρόν) έχουν την πολυτέλεια της ύπαρξης ενός (1) ή και δύο (2) επιπλέον Διασωστών με αποτέλεσμα να υπάρχει πιο ομαλή λειτουργία στους εκεί τομείς.

     Τα τελευταία 3χρόνια οι συνάδερφοι της Κοζάνης καλύπτουν αρκετά κενά λόγο ασθενειών, τραυματισμών των συναδέλφων (άνθρωποι ήμαστε και εμείς!) και εκτάκτων διακομιδών (2 διακομιδές σε μία βάρδια με 1 ασθενοφόρο!) που προκύπτουν στις βάρδιες του τομέα Πτολεμαΐδας .Ποιός θα καλύψει τα επείγοντα περιστατικά;

     Αυτό είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστεί  διότι ο τομέας της Κοζάνης , λόγο έλλειψης οδηγών στα Κ.Υ. και Νοσοκομεία , είναι αναγκασμένος να καλύπτει πολύ συχνά τους δήμους ΒΟΙΟΥ και ΣΕΡΒΙΩΝ. Δεν  γίνεται να πραγματοποιούνται διακομιδές προς Γιάννενα , Θεσσαλονίκη και να μην υπάρχει ασθενοφόρο να καλύψει τον Νομό Κοζάνης. Κόβουμε ρεπό και άδειες ώστε να μπορούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες των πολιτών ,μέχρι πότε; Εδώ και 2 χρόνια το Σωματείο ,και με έγγραφα και με συναντήσεις με την διοίκηση , πιέζει και απαιτεί την επάνδρωση του Τομέα Πτολεμαΐδας αλλά και της υπόλοιπης Δυτικής Μακεδονίας!  Ησυχία. . . καμία απάντηση!

     Σας ενημερώνουμε ότι από 1 Δεκεμβρίου 2013 θα πραγματοποιούνται οι βάρδιες που αναλογούν στον κάθε Διασώστη (λόγο έλλειψης προσωπικού) με ότι αυτό συνεπάγεται. Σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού το ασθενοφόρο θα ξεκινά από Κοζάνη (αναλογιστείτε το χρόνο ανταπόκρισης!) ,εάν υπάρχει και εκεί διαθέσιμο! Καταλάβετε το,  υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα!

     Όλα αυτά είναι απόρροια της αδιαφορίας της διοίκησης, η οποία επαναπαύθηκε στο φιλότιμο και στον αλτρουισμό των Διασωτών , που επί 3 χρόνια καλύπτουν την αναποτελεσματικότητα ορισμένων που καρπώνονται τις επιτυχίες και αποφεύγουν εντέχνως να αναλάβουν τις ευθύνες όταν τα πράγματα πάνε στραβά!

     Η λύση είναι μία , να επανδρωθεί ο τομέας της Πτολεμαΐδας με επιπλέον Διασώστες. Το πρόβλημα θα διογκωθεί όσο  οι ελλείψεις από οδηγούς Κέντρων Υγείας και Νοσοκομείων (λόγο συνταξιοδότησης) αυξάνονται!

    Αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι ότι η Δυτική Μακεδονία έχει πολίτες Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ! Παρακαλούμε κάθε τοπικό παράγοντα πέρα από χρώματα και πεποιθήσεις να έρθει σε επαφή με το σωματείο μας. Όλοι μαζί προβαίνοντας σε ενέργειες οι οποίες θα πιέσουν την πολιτική ηγεσία ,που αδιαφορεί , ώστε να καταφέρουμε οι πολίτες της Εορδαίας να έχουν την προνοσοκομιακή βοήθεια που αρμόζει!

Το  Εργασιακό Σωματείο ΕΚΑΒ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.