Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά Σχολικών Φυλάκων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας



Στις 4 Δεκεμβρίου αναμένεται η έκδοση της απόφασης

Εκδικάστηκαν την Πέμπτη στο μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης

τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει 14 σχολικοί φύλακες του Δήμου Πτολεμαΐδας και άλλοι 14 του Δήμου Κοζάνης, οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα με απόφαση της κυβέρνησης, με αίτημα να γυρίσουν στις θέσεις τους έως ότου εκδοθεί απόφαση επί της αγωγής που έχουν καταθέσει.

Επρόκειτο για ξεχωριστές αιτήσεις σχολικών φυλάκων του Δήμου Εορδαίας και του Δήμου Κοζάνης οι οποίες ωστόσο συνεκδικάστηκαν, όπως δήλωσε στον «Π» ο νομικός συμπαραστάτης των 14 σχολικών φυλάκων της Εορδαίας που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, δικηγόρος Γιάννη Ντεμογιάννης. «Εμείς ζητήσαμε να επιστρέψουν στη δουλειά τους και να συνεχίσουν να απασχολούνται στις σχολικές δομές όπως και πριν τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για 8 μήνες, καθώς στην ουσία εάν δεν απορροφηθούν μέσα σε αυτό το διάστημα σε άλλες θέσεις, λήγει η σύμβασή τους και απολύονται.»

Σημείωσε επίσης ότι η τακτική αγωγή που έχουν καταθέσει 15 σχολικοί φύλακες της Εορδαίας (ένας δεν πρόλαβε να καταθέσει ασφαλιστικά) έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί στις 12 Ιουνίου 2014. Ανέφερε δε ότι άλλοι 4 σχολικοί φύλακες γλίτωσαν από το καθεστώς της διαθεσιμότητας και μετατάχθηκαν σε διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Εορδαίας, διότι υπάγονται στις εξαιρέσεις που προβλέπει ο νόμος.

Ο κ. Ντεμογιάννης εμφανίστηκε μάλιστα αισιόδοξος για την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, η οποία σημειωτέον αναμένεται να εκδοθεί στις 4 Δεκεμβρίου, διότι «απ’ ό,τι φαίνεται μέχρι τώρα, οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι θετικές για τους σχολικούς φύλακες. Σε πολλές πόλεις μάλιστα, όπως στη γειτονική Καστοριά, έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους, εκτός από μία περίπτωση που απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τυπικό λόγο.»

Την αισιοδοξία αυτή δήλωσε ότι συμμερίζεται και ο δικηγόρος των 14 σχολικών φυλάκων του Δήμου Κοζάνης, Σπύρος Μπαλατσούκας, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν ήδη θετικές δικαστικές αποφάσεις για τους σχολικούς φύλακες σε όλη την Ελλάδα.

Σημείωσε μάλιστα ότι στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των σχολικών φυλάκων Κοζάνης και Εορδαίας παρέστησαν και κατέθεσαν υπέρ των σχολικών φυλάκων η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής του Δημάρχου Κοζάνης Μάρκος Φλώρος καθώς και Διευθυντής σχολείου της Πτολεμαΐδας, οι οποίοι υπογράμμισαν ταυτόχρονα την ανάγκη διατήρησης του θεσμού των σχολικών φυλάκων- οι οποίοι μάλιστα απομακρύνθηκαν από την εργασία χωρίς καμία αξιολόγηση, κι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα σχολεία με την πρόκληση ζημιών, καθώς παραμένουν αφύλακτα, και κυρίως στο έλλειμμα ασφάλειας των παιδιών.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.