«Συγχαρητήρια για το «αντιστασιακό» σας ανάστημα, κύριε δήμαρχε»



Πριν εξάρουμε την όψιμη αντιμνημονιακή έξαψη του δημάρχου μας (και το σχετικό μανιφέστο του) με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Έχουμε να του προσάψουμε τη στάση υποταγής στις κυβερνητικές επιλογές, που διαμορφωνόταν με ευθύνη των γνωστών δύο κομμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Ας μας πει, ο ίδιος, που διαφοροποιήθηκε όλα αυτά τα χρόνια; Πότε κατέδειξε τις αδυναμίες και την εκτροπή; Η δραματική κατάσταση, στην οποία έχουμε περιέλθει και για την οποία τώρα οδύρεται, προδιαγράφεται εδώ και χρόνια. Τι περίμενε για να αντιδράσει;

Γιατί δεν έδωσε το στίγμα της αντίθεσης του στις μνημονιακές επιλογές, παρά συναινούσε ή δεν αντιδρούσε στην εφαρμογή των κυβερνητικών-μνημονιακών επιταγών, αν δεν τις προωθούσε με ευλάβεια και δεν συρόταν στη συγκάλυψη των υπεύθυνων κομμάτων ευελπιστώντας στην ανταπόδοση της δική τους υποστήριξης, όταν θα ερχόταν η ώρα των εκλογών;

Ποιά θέση πήρε, όταν άλλες δυνάμεις στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης συγκρουόταν με «θεούς και δαίμονες» για να βάλουν σε διαδικασία ενεργοποίησης και αντίστασης το κατεστημένο των αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης πανελλαδικά;

Θα περίμενε κανείς ότι το κλίμα αισιοδοξίας που επικαλέστηκε κατά την ψήφιση του περισινού προϋπολογισμού θα ενισχυόταν φέτος, ύστερα μάλιστα και από τη συμμετοχή  του στις φιέστες του «φιλέλληνα» Φούχτελ.  Εκείνο που συμβολίζει, άλλωστε,  είναι η γερμανική οικονομική «ευρωστία» και η προώθηση μετά μανίας των γερμανικών «επενδύσεων» στην ελληνική περιφέρεια. Εκτός και αν εκείνο που καλοβλέπει είναι ο εθνικός μας πλούτος και η τιμή ευκαιρίας που προσπαθεί να διαμορφώσει.

Τα χρόνια της αθωότητας χάθηκαν και η αφέλεια δεν μας ταιριάζει.

Σε χρόνο προεκλογικής προετοιμασίας, μήπως, αφού εκτίμησε ότι δεν του βγαίνουν τα «νούμερα» στις εκλογές αποφάσισε να παίξει το «χαρτί» του αντιστασιακού δημάρχου; Καταλαβαίνουμε ότι ο πανικός μπορεί να τον κατέβαλε, καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα προς τις δημοτικές εκλογές.

Θέλουμε να τον πληροφορήσουμε, ότι όχι μόνο δεν είναι μόνος του, σε αυτή του την προσπάθεια, αλλά έχει και τους άλλους ομοιοπαθείς δημάρχους στο πλευρό του, οι οποίοι αφού υποστήριξαν  τις επιλογές των κυβερνητικών κομμάτων τους, που σήμερα καταρρέουν, ακολουθούν την ίδια τακτική.

Το ερώτημα είναι μήπως θυμήθηκαν πολύ αργά να μας πείσουν για την ειλικρίνεια της αντίδρασης τους και πόσοι πολίτες μπορούν να εμπιστευτούν πλέον, ότι αυτοί εξακολουθούν να είναι οι «καταλληλότεροι» και δεν θα τους εξαπατήσουν για άλλη μια φορά;

Δεν μένει τίποτα άλλο, ακόμη, παρά η δήλωση «ανεξάρτητης» καθόδου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
 
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.