Η Βιβλιοθήκη Σιάτιστας στο Αρχοντικό Δόλγκηρα και στο Παλαιοντολογικό Μουσείο



Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που πραγματοποιεί  σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νιάρχος  έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς αλλά και τους μεγάλους της φίλους να γνωρίσουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της μικρής μας πόλης. Πιο συγκεκριμένα σήμερα Δευτέρα 5 Αυγούστου από τις 10.00 π.μ. οι αναγνώστες μας ξεναγήθηκαν από τον φιλόλογο Δημήτριο Σιάσιο στο Αρχοντικό Δόλγκηρα. Ο κ. Σιάσιος μάς ενημέρωσε τόσο για την ιστορία των αρχοντικών της πόλης μας όσο και για το ιστορικό της αναστήλωσης και της συντήρησης του αρχοντικού Δόλγκηρα.

Στη συνέχεια την ομάδα μας περίμενε η γεωλόγος Άννα Μπατσή η οποία μας πληροφόρησε για τη μοναδική Ιστορική Παλαιοντολογική Συλλογή  που φιλοξενείται στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σιάτιστας.  

Πριν από εκατοντάδες χρόνια η Σιάτιστα και τα γύρω βουνά  αποτελούσαν το βασίλειο των μαμούθ, των μαστόδοντων και των ελεφάντων.

Οι δράσεις μας συνεχίζονται αύριο Τρίτη 6 Αυγούστου με τον Έλμερ τον παρδαλό ελέφαντα και Πέμπτη 8 Αυγούστου  ο Αθανάσιος Μπούρτσος παρουσιάζει την  ιστορία του πράσινου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.