Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για τις υποτιθέμενες ζυμώσεις σε οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ



Με αφορμή την επαναλαμβανόμενη καλλιέργεια και διακίνηση πληροφοριών και σεναρίων σε ηλεκτρονικά και έντυπα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία αφορούν  σε υποτιθέμενες ζυμώσεις σε οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης προκειμένου να διαμορφωθούν πολιτικά σχήματα και να αναδειχθούν στελέχη που θα συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, δηλώνουμε με ευθύτητα και αποφασιστικότητα τα εξής:

1.   Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί με αποφάσεις  οι οποίες  παίρνονται δημοκρατικά από τις συλλογικότητές του (τοπικές οργανώσεις, συνελεύσεις μελών) και γνωστοποιούνται επίσημα και έγκαιρα στα ΜΜΕ. Δεν υπάρχουν τέτοιες αποφάσεις αναφορικά με τη συμμετοχή μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές της περιοχής.

2.   Οποιοσδήποτε προτίθεται να παρουσιάσει δημόσια τέτοιες πληροφορίες οφείλει προηγουμένως, για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας, να τις διασταυρώνει με την αρμόδια τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορετικά, ή παραπλανά τους πολίτες (στην καλύτερη περίπτωση) ή υπηρετεί στόχους συκοφάντησης και υπονόμευσης, για προφανείς ή λιγότερο προφανείς λόγους. Τέτοιες περιπτώσεις θα αντιμετωπίζονται από την πλευρά μας με την πρέπουσα αυστηρότητα.

3.   Σε περιπτώσεις που τέτοια πληροφόρηση βασίζεται σε δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (και εφόσον οι τελευταίες δεν έχουν παραποιηθεί), επιβάλλεται να τεκμηριώνεται και να διευκρινίζεται, με εντιμότητα και συνέπεια, από τον ασχολούμενο με τη δημοσιογραφία, αν τα εν λόγω στελέχη εκφράζουν συλλογικές αποφάσεις ή προσωπικές απόψεις. Οι απόψεις (αν και όταν διατυπώνονται ρητά) αποτελούν σαφώς στοιχείο της δημοκρατικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν εκφράζουν τη συγκεκριμένη πρότασή του προς την κοινωνία.

4.   Η άσκοπη υπερπληροφόρηση και η σκόπιμη παραπληροφόρηση από ΜΜΕ (όπου αναμειγνύονται, κάποιες φορές, και σταγόνες αλήθειας σε ποτάμια ψεύδους) έχουν στόχο την καταστροφή της ικανότητας των πολιτών να ενημερώνονται και να διαμορφώνουν γνήσιο κριτικό πνεύμα. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε οποιονδήποτε σε τέτοιους, αντιδημοκρατικούς τελικά, δρόμους.

 
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ  Π.Ε Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.