ΕΛΜΕ Κοζάνης: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ/νση Δευτεροβάθμιας



Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κοζάνης, πραγματοποίησε την Τρίτη 20/8/2013 παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ/νση Δευτεροβάθμιας Κοζάνης με αφορμή την διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων.

Στην συνέχεια ζητήσαμε ενημέρωση από τις Δ/νσεις  της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας, για τις διευκρινίσεις-απαντήσεις  τις οποίες θα έδινε το Υπουργείο σε ερωτήματα που τέθηκαν από το ΔΣ, αλλά και από συναδέλφους όλες τις προηγούμενες ημέρες, τα κυριότερα των οποίων ήταν:

1) Πως υπολογίστηκαν τα κενά και τα πλεονάσματα;
 
2) Οι οργανικές θέσεις ποτέ θα δημιουργηθούν στην Πρωτοβάθμια και με ποιό τρόπο;
 3) Η πλειοψηφία των μετατάξεων  θα αφορά θέσεις σε Δημοτικά Σχολεία ΕΑΕΠ τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, το οποίο λήγει στις 31/12/2015, τι θα γίνει μετά την λήξη του προγράμματος με τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς;
 
4) Αν δεν καλυφθούν οι θέσεις των μετατάξεων με τον αριθμό των αιτήσεων  πως θα προκύψει ποιοι συνάδελφοι θα μεταταγούν;
 
5) Τι γίνεται με τις 940 πραγματικά εθελούσιες  μετατάξεις που εκκρεμούν εδώ και καιρό;
 

Για  τα παραπάνω,  δεν  δόθηκε καμία  απάντηση-διευκρίνηση η οποία να είναι επίσημη από το Υπουργείο, όπως μας διαβεβαίωσαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Περιφερειακή,  παρά μόνο το ότι οι συνάδελφοι που θα κάνουν αίτηση μετάταξης, θα μπορούν να πιστοποιήσουν την αίτησή τους με την διαδικασία της ταυτοπροσωπίας σε οποιαδήποτε διεύθυνση.

Γι’ αυτό μέσα σε ένα τόσο ασταθές και πιθανά ηθελημένα ασαφές περιβάλλον, κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται βεβαιότητα για οτιδήποτε και κανείς δεν εγγυάται την τύχη κανενός.

 Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.