Θεσσαλονίκη: Νέο εμπορικό κέντρο δίπλα από το COSMOS



Νέο εμπορικό κέντρο θα χτιστεί στη Θεσσαλονίκη, δίπλα ακριβώς από το Meditarranean Cosmos

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι από την Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης.

Το εμπορικό κέντρο είναι της εταιρείας «ΕΒΕ ΦΕΣΣΑΣ Α.Ε.» (της οικογένειας που έχει την αντιπροσωπεία των CITROEN και JEEP) και θα κατασκευαστεί σε ακίνητο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Χωροθετείται στην εκτός σχεδίου περιοχή Πατριαρχικού Αγροκτήματος Πυλαίας και συγκεκριμένα επί της παράλληλης οδού εξυπηρέτησης της Μουδανιών, κοντά στο Μediterranean Cosmos.

Πρόκειται για έκταση 95 περίπου στρεμμάτων, με συνολική δομήσιμη επιφάνεια 21 στρεμμάτων και χίλιες θέσεις στάθμευσης.

Η δραστηριότητα θα περιλαμβάνει διάφορα καταστήματα λιανικού εμπορίου όπως σουπερ μάρκετ, καταστήματα πώλησης ενδυμάτων και υποδημάτων.

Το εμπορικό κέντρο θα λειτουργεί επί έξι ημέρες την εβδομάδα και αναμένεται να δημιουργηθούν 120 νέες θέσεις εργασίας.

Αναλυτικότερα:
Είδος, μέγεθος και βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά δραστηριότητας
1.1 Συνοπτικά στοιχεία έργου
Κύριος του έργου : ΕΒΕ ΦΕΣΣΑΣ Α.Ε
Φορέας του έργου : ΕΒΕ ΦΕΣΣΑΣ Α.Ε
Είδος δραστηριότητας : ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ με χώρο στάθμευσης
Μέγεθος έργου: Εμβαδόν δόμησης : 21.174 m2
1000 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων
Θέση έργου : επί της παράλληλης οδού εξυπηρέτησης (service road) της ΕΟ Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, στην εκτός σχεδίου κτηματική περιοχή του Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη και Δήμου Θέρμης, της ΜΕ Θεσσαλονίκης

1.2 Περιγραφή έργου
Το εμπορικό κέντρο θα στεγαστεί σε ακίνητο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, έκτασης 92.415,56 τ.μ. δεξιά της παράπλευρης οδού εξυπηρέτησης (service road) της E.O. Θεσσαλονίκης – Μουδανίων, εκ των οποίων το τμήμα Ε1= 62.149,00 τμ ανήκει στην κτηματική περιοχή του Δήμου Θέρμης και το υπόλοιπο τμήμα Ε2= 30.266,56τμ ανήκει στην κτηματική περιοχή του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του εμπορικού κέντρου θα κατασκευαστούν στο τμήμα του ακινήτου που ανήκει στο Δήμο Θέρμης.
Η δραστηριότητα θα περιλαμβάνει διάφορα καταστήματα λιανικού εμπορίου όπως σουπερ μάρκετ, καταστήματα πώλησης ενδυμάτων υποδημάτων, αθλητικών ειδών, κ. α. Επίσης θα υπάρχουν καταστήματα ψυχαγωγίας και αναψυχής (καφετέριες ηλεκτρονικά παιχνίδια κα) καθώς και χώροι παροχής υπηρεσιών όπως παιδικοί σταθμοί για τη φύλαξη παιδιών και βρεφών. Όλες οι δραστηριότητες θα έχουν εμβαδόν μικρότερο των 1.500 τ.μ.. Το εμπορικό κέντρο θα λειτουργεί επί 6
ημέρες την εβδομάδα.

Η λειτουργία του εμπορικού κέντρου θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Υπολογίζεται ότι, θα εργάζονται 120 άτομα και κάθε ημέρα θα επισκέπτονται το κέντρο 10.000 άτομα.

Θα διαθέτει 1.000 θέσεις παρκαρίσματος, η διάταξη των οποίων καθώς και οι διάδρομοι κυκλοφορίας θα οριστικοποιηθούν κατά τη φάση της οριστικής μελέτης, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 326/91. Ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης θα εκτείνεται σε χώρο ο οποίος θα είναι πλήρως διαχωρισμένος από τον χώρο των κτιρίων. Συγκεκριμένα η συνολική έκταση ανάπτυξης της δραστηριότητας θα διαχωρίζεται από την κάτω διάβαση της ΕΟ Θεσσαλονίκης – Μουδανίων και θα γίνει ζεύξη των δύο εκτάσεων με γέφυρα. Η υδροδότηση της δραστηριότητας γίνεται από το δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΑΘ.

taxalia

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.