Ημερίδα για την Ορεινή Κοπαδιάρικη Κτηνοτροφία και τις προοπτικές της – Βίντεο



Ημερίδα με θέμα «Ορεινή Κοπαδιάρικη κτηνοτροφία- νέα δεδομένα και προοπτικές», διοργάνωσε το Σάββατο 30 Αυγούστου, ο Δήμος Βοΐου στη Σιάτιστα, μετά από πρόταση του Βουλευτή Κοζάνης, Γιώργου Κασαπίδη.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο Γεωπόνος- Ζωοτέχνης και Ερευνητής του ΕΘΙΑΓΕ, Βασίλειος Παππάς και ο Καθηγητής Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωσήφ Μπιζέλης, οι οποίοι τοποθετήθηκαν για της δυνατότητες της κοπαδιάρικης κτηνοτροφίας η οποία εμφανίζεται σε περιοχές όπως της Σιάτιστας.

Οι εισηγητές τόνισαν τις ιδιαιτερότητες της κοπαδιάρικης κτηνοτροφίας και την ποιότητα των προϊόντων που παράγει και κάλεσαν τους κτηνοτρόφους να οργανωθούν προκειμένου να προωθήσουν καλύτερα την παραγωγή τους.

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε ο Βουλευτής Κοζάνης, Γιώργος Κασαπίδης, σε συνεργασία με το Δήμο Βοΐου, θα γίνει προσπάθεια μιας άτυπης οργάνωσης των κτηνοτρόφων ώστε τα προϊόντα αυτά να υπάρχουν μεμονωμένα στις αγορές και όχι αναμεμειγμένα με άλλα, ώστε να υπάρξει και η κατοχύρωσή τους.

Οι κτηνοτρόφοι έθεσαν τα ερωτήματά τους για τις προοπτικές της κοπαδιάρικης κτηνοτροφίας και ζήτησαν τη στήριξη των αρμοδίων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Το Δήμο Βοΐου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος, Ηλίας Σίμος, ενώ το παρών έδωσε και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, αρμόδιος για θέματα αγροτικής ανάπτυξης, Πασχάλης Χαρούμενος.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.