Γιορτή Φασολιού 2013 στο Σισάνι – Ικανοποίηση για την αύξηση των παραγωγών – Βίντεο



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά η Γιορτή Φασολιού στο Σισάνι, με την παρουσία του κόσμου να αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους τους διοργανωτές και τους παραγωγούς, οι οποίοι φυσικά πήραν τα εύσημα για την πολύ καλή φιλοξενία αλλά τα προϊόντα που προσέφεραν.
 
Το ξακουστό φασόλι Σισανίου γεύτηκαν όσοι βρέθηκαν στη γιορτή, με τις γυναίκες της περιοχής να ετοιμάζουν διάφορα εδέσματα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε μεγάλο γλέντι με χορευτικά συγκροτήματα και παραδοσιακή μουσική.

Η παραγωγή φασολιού αυξάνεται κάθε χρόνο και περισσότερο με πολλές οικογένειες να βρίσκουν διέξοδο στην ενασχόλησή τους με το προϊόν και τους τοπικούς φορείς να ζητούν την άμεση ολοκλήρωση του νέου αρδευτικού.
 
Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, Γιάννης Σόκουτης, το αρδευτικό είναι υπό δημοπράτηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που επέλεξε να «κρατήσει» το έργο και όχι να το δώσει στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για να το προχωρήσει άμεσα.

Για στήριξη των τοπικών προϊόντων και προσπάθεια διαφήμισής τους εκτός συνόρων, έκανε λόγο η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου.

tovoion.com

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.