Σε έξαλλη κατάσταση έφυγε από την Κίνα ο Παναγιώτης Γιαννάκης – Βίντεο



Ο Παναγιώτης Γιαννάκης αρνήθηκε επιδεικτικά να δώσει το χέρι του στον αντιπρόεδρο της Κινεζικής Ομοσπονδίας Χου Γιασί κατά την αναχώρηση του από το Πεκίνο για την Ελλάδα. Μπροστά στις κάμερες, μάλιστα.

Ο «Δράκος» θεωρεί, σύμφωνα με το pamesports.gr, ότι ο Κινέζος του έβαζε «τρικλοποδιές» κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και στους αγώνες του Πανασιατικού Πρωταθλήματος της Μανίλα, στο οποίο η Εθνική Κίνας τερμάτισε στην Πέμπτη θέση και έμεινε εκτός του επόμενου Μουντομπάσκετ.

Η ιστοσελίδα eurohoops.net γράφει χαρακτηριστικά: «Μπορεί ο προπονητής μιας εθνικής ομάδας να βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας; Αυτό ισχύει με τον Παναγιώτη Γιαννάκη στην Κίνα. Η ομάδα του τερμάτισε στην 5η θέση στο τελευταίο ασιατικό πρωτάθλημα και ο “Δράκος” αρνήθηκε κατά την αναχώρηση του να δώσει το χέρι στον Χου Γιασί μπροστά στον Τύπο. Γιατί το έκανε αυτό; Δείτε την απάντηση από τα κινεζικά ΜΜΕ με την βοήθεια του καλού μας φίλου Σενγκ Κιάνγκ.

“Προπονώντας” τον προπονητή

Από τον αρχισυντάκτη του αθλητικού τμήματος της “China Youth Daily” (εφημερίδα του κόμματος στην Κίνα), Κάο Ζινγκ

Από την πρώτη μέρα που ο Γιαννάκης ξεκίνησε τη δουλειά του στην Κίνα, ο Χου Γιασί, αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας και υπεύθυνος της εθνικής από την εποχή του Καζλάουσκας, ποτέ δεν σταμάτησε να “προπονεί” τον Γιαννάκη, από την βασική πεντάδα που θα έπρεπε να χρησιμοποιεί μέχρι την τακτική.

Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, ο Γιασί σε πολλές “μίνι συσκέψεις” με τους Κινέζους βοηθούς και κάποιους βετεράνους παίκτες, είπε καθαρά ότι οι παίκτες πρέπει να παίζουν όπως νομίζουν και όχι σύμφωνα με όσα τους ζητούσε ο προπονητής. Για αυτό ένας διάσημος Κινέζος γκαρντ είπε ότι “αν παίξω άμυνα στον πρώτο γύρο, δεν θα έχω ενέργεια για την επίθεση στον δεύτερο”. Στις πρώτες συναντήσεις της ομάδας κάποιοι παίκτες δήλωναν ότι δεν μπορούν να καταλάβουν την τακτική του Γιαννάκη και ακόμα και σε απλές ερωτήσεις όπως τι αλλαγές πρέπει να γίνουν στην άμυνα κατά τη διάρκεια της κίνησης της επίθεσης, η απάντηση τους ήταν “δεν ξέρω”.

Έλεγχος της λίστας παικτών

Πριν έρθει ο Γιαννάκης στην Κίνα, ο Γιασί υποσχέθηκε ότι θα του δώσει μια λίστα 24 παικτών για να επιλέξει την ομάδα, αλλά ποτέ ο κόουτς δεν την πήρε στα χέρια του.

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε, οι επτά νεαροί παίκτες που ήθελε ο Γιαννάκης να αποτελέσουν τη βάση της ομάδας του, πήγαν στην Κορέα για το Ανατολικό ασιατικό πρωτάθλημα με την ομάδα νέων. Ο Γιαννάκης άρχισε προπονήσεις με 17 παίκτες, εκ των οποίων οι επτά ήταν τραυματίες.

Στη συνέχεια ο Γιασί έστειλε την ομάδα στο φιλικό τουρνουά κύπελλο Στάνκοβιτς ως δικαιολογία. Ο Γιαννάκης δεν ήταν ικανοποιημένος και δήλωσε σε στενό κύκλο: “Φαίνεται ότι ο Χου στηρίζει περισσότερο τις ομάδες νέων”.

Πριν επιβεβαιωθεί η λίστα της ομάδας στο πανασιατικό πρωτάθλημα, στην ομάδα προστέθηκε και ο κόουτς Φαν Μπιν, υπεύθυνος της εθνικής Νέων χωρίς να ρωτηθεί ο Γιαννάκης με την δικαιολογία να “εκπαιδευτεί ένας νέος κόουτς”. Αυτό έκανε τον Γιαννάκη να νοιώθει ότι δεν υπάρχει κανένας σεβασμός απέναντι του.

Τελικά η λίστα της ομάδας ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή που ήθελε ο Γιαννάκης. Η σκέψη του ήταν να χτίσει μια νεανική ομάδα με τελικό στόχο τους Ολυμπιακούς του 2016. Κάποιοι βετεράνοι, όμως, που τους είχε αφήσει πίσω ο Γιαννάκης μπήκαν μέσα στην ομάδα.

Ακόμα και έτσι πριν φτάσει στις Φιλιππίνες, ο Γιαννάκης πίστευε ότι αν εφαρμοζόταν η τακτική του και η άμυνα, όπως φάνηκε σε ένα από τα φιλικά προετοιμασίας, δεν θα υπήρχε πρόβλημα στο να υπάρξει πρόκριση στο προσεχές παγκόσμιο κύπελλο της FIBA. Δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί δεν έβλεπε την επιθυμία για νίκη και την ενέργεια που θα έπρεπε να υπάρχει στους παίκτες που είχαν την τιμή να φορούν την φανέλα της Εθνικής.

Και κάτι άλλο που ποτέ δεν κατάλαβε ο Γιαννάκης ήταν γιατί ο Χου έφυγε μετά τον προκριματικό γύρο. Ο Γιαννάκης δεν ήξερε για αυτό μέχρι τη στιγμή που συνέβη».

iefimerida.gr

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.