Έριξαν ξανά φόλες στην Πτολεμαΐδα – Βρέθηκαν νεκροί άλλοι 4 αδέσποτοι σκύλοι



Στα ‘κάγκελα’ έχουν βγει οι ζωόφιλοι στην πόλη της Πτολεμαΐδας εξ αιτίας του νέου  περιστατικού διασποράς δηλητηριασμένης τροφής σε διάφορα σημεία της πόλης, που είχε ως αποτέλεσμα να θανατωθούν με τον πιο φρικτό τρόπο άλλα 4 αδέσποτοι σκύλοι, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να κοντεύει να φτάσει στους 20 καθώς άλλα 15 νεκρά σκυλιά βρέθηκαν νεκρά σε διάφορα σημεία της πόλης την Τρίτη.

Αυτή τη φορά βρέθηκε δηλητηριασμένη τροφή, σε περιοχές της λαϊκής αγοράς, όπου βρέθηκαν και δύο από τα νεκρά ζώα, στο Παλιό Πάρκο όπου βρέθηκε το τρίτο και στην οδό Διοικητηρίου (στο παρκάκι) όπου βρέθηκε το τέταρτο νεκρό ζώο.

Βέβαια οι ζωόφιλοι δεν αποκλείουν την περίπτωση να έχει ριχτεί δηλητηριασμένη τροφή και σε άλλα σημεία της πόλης ή να είναι πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός των ζώων που δηλητηριάστηκαν και να βρεθούν τις επόμενες μέρες ή να έχουν πεταχτεί ήδη στα σκουπίδια από περίοικους.

Το Ζωοφιλικό Σωματείο κατήγγειλε το νέο περιστατικό στην αστυνομία, ενώ ο πρόεδρός του Βαγγέλης Τσαούσογλου υπέβαλλε ξανά μήνυση και αγωγή κατ’ αγνώστων, ζητώντας μάλιστα τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό των ενόχων, καθώς τα μέλη του σωματείου περισυνέλλεξαν γύρω στα 5-6 κιλά δηλητηριασμένου κρέατος που είχε σκορπιστεί σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ο κ. Τσαούσογλου δήλωσε επίσης στον «Π» ότι μέλη και φίλοι του Ζωοφιλικού σωματείου ξεκίνησαν εκ νέου περιπολίες τα βράδια στην πόλη και πως σε περίπτωση που εντοπίσουν ύποπτες κινήσεις θα ειδοποιείται άμεσα η αστυνομία. Κάλεσε ταυτόχρονα τους κατοίκους να συνδράμουν στο έργο του Ζωοφιλικού σωματείου, αφού η βάρβαρη θανάτωση αδέσποτων σκύλων αφ’ ενός δεν αποτελεί λύση για τον περιορισμό της κυκλοφορίας αδέσποτων στην πόλη και στους οικισμούς του δήμου και αφ’ ετέρου δυσφημεί στο πανελλήνιο την Πτολεμαΐδα.

Τόνισε δε ότι το νέο περιστατικό καταδεικνύει τη σπουδαιότητα του αιτήματος του σωματείου των ζωόφιλων προς το Δήμο Εορδαίας να φέρει άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα για τη διαχείριση των αδέσποτων, διότι, όπως σημείωσε, ο Δήμος Εορδαίας δεν μπορεί να παρακολουθεί ως θεατής το όλο θέμα με τη βάρβαρη  θανάτωση αδέσποτων σκύλων και ότι είναι ο πλέον αρμόδιος γι’ αυτό το θέμα.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.