Δικαίωση από την UEFA – Ο ΠΑΟΚ στο Champions League!



Προτεραιότητα της UEFA ήταν να τιμωρηθεί η Μέταλιστ για την αποδεδειγμένη εμπλοκή της σε σκάνδαλο στημένων αγώνων. Επόμενο βήμα η αντικατάστασή της στα play off του Champions League από τον ΠΑΟΚ που πανηγυρίζει για τη δικαίωσή του.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία παραχώρησε τη θέση των Ουκρανών στον ΠΑΟΚ λόγω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που την της άφηναν το περιθώριο να στείλουν απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης την Σάλκε, η οποία είχε κληρωθεί με τη Μέταλιστ. Το δικαίωμα μετάδοσης των αγώνων συμπεριλαμβάνεται στο βασικό πακέτο του Champions League και οι αυστηρές προδιαγραφές της TEAM, η οποία έχει την εμπορική εκμετάλλευση της διοργάνωσης, δεν επέτρεπαν να γίνουν δύο αγώνες λιγότερη. Ειδικά για μια μεγάλη αγορά όπως αυτή της Γερμανίας.

Ετσι, ο ΠΑΟΚ από τα play off του Europa League, πάει στα play off του Champions League και θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του προπονητή του, του Χουμπ Στέφενς. H εξέλιξη αυτή διασφαλίζει πως ο Δικέφαλος του Βορρά έχει ήδη στο… τσεπάκι του τα περίπου πέντε εκατ. ευρώ των ομίλων του Europa League, στους οποίος θα αγωνιστεί αν αποκλειστεί από τη Σάλκε και παίζει τα ρέστα του για το μεγάλο όνειρο της συμμετοχής στο Champions League.

Ο πρώτος αγώνας με τη Σάλκε είναι στις 21 Αυγούστου στη Γερμανία και ο επαναληπτικός στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα. Η ανακοίνωση της ΟΥΕΦΑ έχει ως εξής: «Μετά την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΟΥΕΦΑ να αποκλείσει την Μέταλιστ Χάρκοβο από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, συνεδρίασε το απόγευμα επιτροπή έκτακτης ανάγκης η οποία αποτελείται από πέντε μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΥΕΦΑ.

Η Επιτροπή αποφάσισε να αντικαταστήσει την Μέταλιστ με τον ΠΑΟΚ για την συνέχεια των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Κατά συνέπεια η ελληνική ομάδα που είχε αποκλειστεί από την Μέταλιστ στον τρίτο προκριμματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα αντιμετωπίσει την Σάλκε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πρώτο αγώνας θα διεξαχθεί στις 21 Αυγούστου στην Γερμανία.

Η απόφαση αυτή είναι οριστική και η Μέταλιστ έχει την δυνατότητα να προσφύγει στο CAS. Ο ΠΑΟΚ δεν θα αντικατασταθεί από άλλη ομάδα στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και η Μακάμπι προκρίνεται στους ομίλους της διοργάνωσης».

iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.