Γιορτή Κρασιού στη Σιάτιστα – Δείτε το βίντεο



Το ξακουστό κρασί της Σιάτιστας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο 11 Αυγούστου, στη Γιορτή Κρασιού 2013 που διοργάνωσε και φέτος ο Σύλλογος Αμπελουργών «Άγιος Τρύφωνας».
 
Η Γιορτή συγκέντρωσε πλήθος κόσμου από τις γύρω περιοχές και με το κρασί να ρέει άφθονο, προσφορά των Οινοποιείων της Σιάτιστας, το γλέντι άναψε και κράτησε για πολλές ώρες.
 
Ο Σύλλογος Αμπελουργών ανακοίνωσε στο περιθώριο της εκδήλωσης, την διανομή του βιβλίου της Καλλιόπης Μπόντα, το οποίο εμπεριέχει μαρτυρίες, ντοκουμέντα και πλήθος φωτογραφιών για την παραγωγή κρασιού από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα και αναμένεται μπει σε βιβλιοθήκες σχολείων αλλά και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας.

Στη γιορτή το παρών έδωσε η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, η οποία συνεχάρη τους αμπελουργούς για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, ενώ τα εύσημα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας απέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Σβώλης.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.