«Ευτελισμένη διαδικασία» η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας 3.6.2013;



Αποχώρησαν όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης

Το χρονικό της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας 3 Ιουνίου 2013 έχει ως εξής:

– 7:00 μμ Προγραμματισμένη ώρα έναρξης συνεδρίασης.

– 8:13 μμ Έναρξη συνεδρίασης με το προ ημερήσιας διάταξης θέμα της κατάργησης με πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα της Αρχιτεκτονικής Καστοριάς. Παρεμβάσεις από τη βουλευτή της Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, το δήμαρχο Καστοριάς Μανώλη Χατζησυμεωνίδη και εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου και της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Καστοριάς. Η τελική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν ότι ισχύει …προηγούμενη απόφαση υπέρ της διατήρησης της Αρχιτεκτονικής Καστοριάς και εξουσιοδότηση στον Περιφερειάρχη για τις περαιτέρω ενέργειες, υπό την απειλή παραίτησης μάλιστα των δέκα (10) περιφερειακών συμβούλων της Καστοριάς -όλων των παρατάξεων-, εάν εντός εύλογου χρονικού διαστήματος -προσδιορίστηκε στους 3~4 μήνες- δεν επιλυθεί το θέμα.

– 11:24 μμ Λήξη συζήτησης του θέματος της Αρχιτεκτονικής. Αναβολή του 1ου θέματος της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την “τοποθέτηση ‘ταρτάν’ στο ΔΑΚ Γρεβενών” και συζήτηση άλλων δυο θεμάτων από τα δέκα (10) προ ημερήσιας διάταξης.

– 11:59 μμ Αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης του κ. Παπαϊορδανίδη λόγω παρέλευσης του κανονικού χρόνου της συνεδρίασης -προσδιορίζεται στις 4 ώρες-, καταγγέλλοντας τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από το προεδρείο.

12:00 μμ Αίτημα στο σώμα από το προεδρείο για παράταση μισής ώρας της συνεδρίασης που έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία.

12:02 πμ Αποχώρηση και των υπολοίπων περιφερειακών συμβούλων της αντιπολίτευσης (Κύρινας, Χόλμπα, Βογιατζής, με τον κ. Αλτίνη να είχε αποχωρήσει νωρίτερα), με την καταγγελία του κ. Κύρινα για  “παράταση σε μια ευτελισμένη διαδικασία”. “Να μην την κάνουμε ξεφτιλισμένη” απάντησε ο αντιπεριφερειάρχηςο  κ. Σόκουτης…

12:03 πμ Προς στιγμήν φαίνεται ότι θα διακοπεί η συνεδρίαση αλλά με την πρόταση του συμβούλου κ. Αντωνιάδη ότι υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία και θεωρώντας ακόμη και τους αποχωρήσαντες «ωσεί παρόντες» συνεχίστηκε η συνεδρίαση.

12:04 – 12:25 πμ Ομόφωνη υπερψήφιση, των έξι (6) εναπομεινάντων προ ημερήσιας διάταξης θεμάτων, των εννέα (9) θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και 3-4 ακόμη θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης.

12:25 πμ Λήξη συνεδρίασης.

Γιώργος Μαστρ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.