Ψήφισμα διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων Δυτ. Μακεδονίας



Ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων παράρτημα Δυτ. Μακεδονίας αποφάσισε σήμερα 12- 6-2013 ,σε έκτακτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής ,να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα.

“Σχετικά με την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας με πράξη νομοθετικού περιεχομένου  ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας, καταδικάζει την ενέργεια αυτή η οποία οδηγεί  σε ανεργία 2.656 εργαζόμενους και εντείνει το κλίμα ανασφάλειας και φόβου που ήδη επικρατεί στην ελληνική κοινωνία. Ειδικότερα για την περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας ,η οποία πλήττεται ιδιαίτερα από την ανεργία ,η απώλεια της εργασίας των εργαζομένων στους τοπικούς σταθμούς της ερα ,οδηγεί σε εξαθλίωση όλο και μεγαλύτερο τμήμα της τοπικής κοινωνίας. Η αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση της επιχείρησης ήταν αποτέλεσμα χρόνιων  πρακτικών των πολιτικών ηγεσιών, για τις οποίες δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι. Από την άλλη μεριά , ο ρόλος της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης υπήρξε  εξισορροπητικός στην πολιτιστική και κοινωνική αποχαύνωση που επιβάλλουν τα  ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, διασφαλίζοντας τις γνήσιες ανάγκες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία. Ο ελληνικός λαός δικαιούται δημόσια και ποιοτική πληροφόρηση και για τους λόγους αυτούς θεωρούμε πως ο δημόσιος χαρακτήρας της ελληνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης οφείλει να διατηρηθεί μαζί με την προσπάθεια εκσυγχρονισμού της και όχι  με την ιδωτικοποίησή της. Όλοι έχουμε το δικαίωμα για ανεξάρτητη ενημέρωση και αυτό έχει υποχρέωση να το παρέχει η Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Γι αυτούς τους λόγους ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων παραρτ. Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει τη διαμαρτυρία του για το κλείσιμο της ΕΡΤ και απαιτεί την άμεση άρση της απόφασης αυτής.

Εκ μέρους του ΣΕΚ Δυτ. Μακεδονίας

Η πρόεδρος                

Πάτσιου Αναστασία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.