Ραχήλ Μακρή: «Στήριξη των διαμαρτυρόμενων ομολογιούχων»



Η τομεάρχης Ανάπτυξης και Βουλευτής της ΠΕ Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) παρουσία εκπροσώπων των ομολογιούχων και πλήθος κόσμου που έχουν υποστεί «κούρεμα» των οικονομιών τους από την διαδικασία του PSI+.

Από την συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣτΕ διαβεβαίωσε την Βουλευτή ότι όχι μόνο δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση του Δικαστηρίου που αφορά τους ομολογιούχους- όπως διέρρευσε στα ΜΜΕ- άλλα και ότι αυτή δεν πρόκειται να εκδοθεί πριν το τέλος του καλοκαιριού.

Σε ερώτηση της Βουλευτού, πως συγκεκριμένα Πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο Υπουργός διαβεβαιώνουν, σύμφωνα με τους ομολογιούχους, ότι η απόφαση του ΣτΕ είναι ειλημμένη, ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου απάντησε ότι δεν έχει ασκηθεί καμία είδους πολιτική παρέμβαση και ότι η απόφαση θα αφορά την κρίση επί της νομιμότητας και όχι της ουσίας, σκοπιμότητας και της λογικής που το συγκεκριμένο μέτρο επιβλήθηκε.

Η τομεάρχης Ανάπτυξης κα Ραχήλ Μακρή διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ομολογιούχους ότι θα προβεί σε όλα τα θεσμικά και κοινοβουλευτικά μέτρα προκειμένου η κυβέρνηση να δικαιολογήσει την παρουσιαζόμενη αναλγησία και αδιαφορία που δείχνει έναντι αυτής της ομάδας  πολιτών την οποία βαφτίζει άλλοτε «αποταμιευτές» όταν επιθυμεί να προσελκύσει αγοραστές για τα ομόλογά της και άλλοτε «κερδοσκόπους» όταν ουσιαστικά απομυζά και την τελευταία ρανίδα των οικονομιών τους.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αφού ενημερώθηκε από την Βουλευτή κα Ραχήλ Μακρή για την συνάντηση της με τους ομολογιούχους και τον Πρόεδρο του ΣτΕ, σε παρέμβαση του σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών να του απαντήσει ποια ομόλογα πλήρωσε η κυβέρνηση σε hedge fund την τελευταία εβδομάδα,  ποια πρόκειται να πληρωθούν τον επόμενο μήνα στο 100%, για ποιο λόγο πληρώνονται και για τι ποσά πρόκειται, ενώ την ίδια στιγμή «κουρεύει» του ομολογιούχους που επένδυσαν στην ασφάλεια και την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου οδηγώντας τους στην ανέχεια και την εξαθλίωση.

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.