Η Ραχήλ Μακρή για το Νομοσχέδιο σχετικά με τους δανειολήπτες



Το νομοσχέδιο «Πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις στο μ.3869/2010», που ψήφισε η Συγκυβέρνηση στις 10 Ιουνίου 2013 επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την κυβερνητική πρακτική να μην αναλαμβάνει τις απαιτούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού, αλλά για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της τρόικα.

Η διαπίστωση μας αυτή εδράζεται στην προσπάθεια των Κυβερνώντων να εισάγει το νομοθέτημα με την διαδικασία του κατεπείγοντος όταν τους το επέβαλαν οι δανειστές, ενώ κώφευαν στις αλλεπάλληλες προσπάθειες της αντιπολίτευσης, η οποία σας υπογράμμιζε επί πολλούς μήνες την αναγκαιότητα διευκόλυνσης των δανειοληπτών.

Πέραν όμως του τυπικού μέρους η διαπίστωση της κυβερνητικής αδιαφορίας προς τον Έλληνα πολίτη εξάγεται και από την ουσιαστική μελέτη των σχετικών διατάξεων. Η επιλογή τους να παρέχουν διευκολύνσεις μόνο προς τους ενήμερους δανειολήπτες, παράλληλα με την εισαγωγή απαγορευτικών κριτηρίων εισαγωγής στο πρόγραμμα δεν μπορεί να οδηγήσει σε καμία άλλη λογική διαπίστωση.

Διχάζουν τον Ελληνικό Λαό αποκλείοντας από τις ρυθμίσεις τους ελεύθερους επαγγελματίες, χωρίς να μπορούν να απαντήσουν καν στην ερώτηση για τα πόσα εκ του 1,5 εκατομμυρίου στεγαστικών δανείων έχουν ληφθεί από αυτούς.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπορούν να νομιμοποιήσουν το θέατρο του παραλόγου, που η Συγκυβέρνηση στήνει για να παράσχει άλλοθι στην πολιτική λιτότητας των μνημονίων, παρουσιάζοντας ως βάλσαμο ρυθμίσεις που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει σχεδόν κανένας έλληνας δανειολήπτης. Το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει συγκεκριμένες και ουσιαστικές προτάσεις για την προαγωγή του συμφέροντος της Ελληνικής κοινωνίας και όχι των τοκογλύφων.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.