Προβλήματα στα Super Market Αρβανιτίδη Κοζάνης



Το Δ/Σ του Σωματείου Υπαλλήλων Εμπορίου και Τροφίμων Κοζάνης καταγγέλει την Διεύθυνση της αλύσιδας Super Market “Αρβανιτίδης”.
 
Προ ημερών το Δ/Σ και αντιπρόσωποι της εργοδοσίας,ύστερα από πολλές πιέσεις, είχαν έρθει σε μια συμφωνία για τον τρόπο αποπληρωμής των 4 μηνών καθυστερημένων δεδουλευμένων μας.Παρά το γεγονός οτι η ίδια η εργοδοσία κάλεσε σε συνεδρίαση το Δ/Σ και πρότεινε την συγκεκριμένη λύση,η οποία έγινε αποδεκτή με κάποιες αλλαγές,μέσα σε ελάχιστες ώρες η συμφωνία αυτή ακυρώθηκε από μέρους της εργοδοσίας χωρίς να προτείνει κάτι άλλο.

Παρ’όλα αυτά η καταστάση παραμένει ίδια και πάει απ’ το κακό στο χειρότερο.

1)Τη τελευταία διετία,ξεκινώντας αρχικά με κάποιες καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας,κατέληξε ώστε οι εργαζόμενοι να φτάσουμε και ως 4 μήνες απλήρωτοι και να ζητιανεύουμε τα χρήματά μας!!Το γεγονός οτι ο Αρβανιτίδης απαξίει να έρθει σε επάφη με το Δ/Σ,αφήνει μετέωρο το ΑΝ και ΠΌΤΕ θα πληρωθούμε!

2)Η εργοδοσία απαιτεί να δουλεύουμε όλο και παραπάνω πέραν του καθορισμένου ωραρίου.

3)Μετακινεί το προσωπικό από μια πόλη σε άλλη προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις όσων απεργούν,να στηθούν καταστήματα νέας αλυσίδας και γενικώς να καλυφθούν θέσεις όπου αλλού χρειάζεται ακόμη και αν χρειαστεί οι εργαζόμενοι να διανύσουν 250χλμ και να δουλέψουν απ’το πρωί ως το βράδυ(φυσικά χωρίς να πληρωθούν και υπό τον φόβο της απόλυσης σε περίπτωση άρνησης).

Είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε την κατάσταση αυτή.Θα κινηθούμε νομικά,χωρίς κανένα έλεος.Θα προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις και θα διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει.

Δεν ανεχόμαστε άλλες προσβολές,απείλες,τρομακρατίες.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΩΤΕΣ.
Το Δ/Σ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.