Ξεχώρισαν με πρωτιές το 1ο και 2ο λύκειο Κοζάνης



Αναρτήθηκαν χτες στα λύκεια του νομού Κοζάνης οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Μαθητές και γονείς έσπευσαν από το πρωί στα σχολεία, όπου τοιχοκολλήθηκαν λίγο αργότερα οι βαθμολογίες. Γύρω στις 11.30 το πρωί το 4ο λύκειο ανήρτησε πρώτο τις βαθμολογίες και ακολούθησε στις 12 το 2ο λύκειο και στις 12.20 το 1ο λύκειο, ενώ μέχρι τη 1 το μεσημέρι είχαν αναρτηθεί και στα περιφερειακά λύκεια.

Οι ενδιαφερόμενοι έβγαλαν κομπιουτεράκια και άρχισαν τους υπολογισμούς κατά προσέγγιση πάντα, σε σχέση με το βαθμό πρόσβασης και τα μόρια, καθώς δεν γνωρίζουν ακόμη τις βάσεις των σχολών, ενώ τα συναισθήματα χαράς, λύπης αγωνίας ήταν ανάμικτα. Πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των διευθυντών των λυκείων οι βαθμολογικές επιδόσεις ήταν μικρότερες από πέρυσι, κυρίως όπως τόνισαν «εξ’ αιτίας του βαθμού δυσκολίας των θεμάτων και ειδικά της «σφαγής» που έγινε σε μαθηματικά και φυσική». Με δεδομένες τις συνθήκες αυτές, υπήρξαν σχολεία που πήγαν καλά, όπως για παράδειγμα το 1ο και 2ο λύκειο Κοζάνης.

Ειδικότερα, κατά σχολείο η κατάσταση είναι η παρακάτω:

Στο 1ο Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Κοζάνης, αρίστευσαν τέσσερις μαθητές (από δύο ανά κατεύθυνση) με πάνω από 19.000 μόρια. Ο Νικόλαος Γκουλιαβέρας του Ηλία (θετική κατεύθυνση) αναδείχτηκε πρώτος στο σχολείο του με 19.249 μόρια, ακολουθεί δεύτερος σε απόσταση αναπνοής ο Ιωάννης Βαλασίδης του Κωνσταντίνου (θεωρητική κατεύθυνση) με 19.238 μόρια, έπεται στην τρίτη θέση η Μαρία – Νεφέλη Μπαλάφα του Ιωάννη (θεωρητική κατεύθυνση) με 19.133 μόρια και η Δέσποινα Γκατζιούρα του Αθανασίου (θετική κατεύθυνση) με 19.008 μόρια.

Ένα ποσοστό 9,5% ήτοι 18 υποψήφιοι έλαβαν βαθμολογία μεταξύ 18 και 19. Κάτω από τη βάση βρίσκεται ένα ποσοστό 28%. Το μεγαλύτερο ποσοστό αποτυχίας καταγράφεται στην τεχνολογική κατεύθυνση με 38% κάτω από τη βάση, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά σε θεωρητική και θετική κατεύθυνση είναι 20% και 15%.

Στο 2ο ΓΕΛ Κοζάνης αρίστευσαν επίσης τέσσερις μαθητές με άνω των 19.000 μορίων, όπως: Ο Παναγιώτης Κουσίδης του Χρήστου (θετική κατεύθυνση) με 19,35 βαθμό πρόσβασης και 19.460 μόρια. Η Αθανασία Ζιώγα του Ιωάννη (θεωρητική κατεύθυνση) έρχεται δεύτερη με 19,28 και 19.273 μόρια. Η Μαρία Γκουτζιομήτρου του Βασιλείου (θεωρητική κατεύθυνση) 19,25 και 19.205 μόρια και η Παναγιώτα μελά του Αχιλλέα (θεωρητική κατεύθυνση) 19,17 με 19.095 μόρια. Λίγο κάτω των 19.000 μορίων είναι η Μελπομένη Μαυροματίδου (θεωρητική κατεύθυνση) με 19,02 και 18.818 μόρια.

Επίσης να σημειωθεί ότι 14 υποψήφιοι του 2ου ΓΕΛ Κοζάνης ξεπέρασαν τα 18.000 μόρια. Οι υποψήφιοι που έπεσαν κάτω από τη βάση εκτιμώνται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Στο 3ο ΓΕΛ Κοζάνης, δεν υπάρχει υποψήφιος με περισσότερα από 19.000 μόρια, ωστόσο μία μαθήτρια η Στυλιανή Βόμβα του Αιμιλίου πλησίασε οριακά με 19.07 και 18.936 μόρια. Άνω των 18.000 μορίων είναι 11 υποψήφιοι, ενώ 61 από τους συνολικά 171 υποψηφίους του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης έπεσαν κάτω από τη βάση.

Στο 4ο ΓΕΛ Κοζάνης κανείς δεν έσπασε το φράγμα των 19.000 μορίων. Μεταξύ των 18.000 και 19.000 μορίων βρίσκονται πέντε υποψήφιοι, από 2 της θετικής και τεχνολογικής και 1 της θεωρητικής.

Στα περιφερειακά λύκεια όπου οι υποψήφιοι είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με τα λύκεια της Κοζάνης δεν βρέθηκε υποψήφιος ή υποψήφια με πάνω από 19.000 μόρια. Στο ΓΕΛ Βελβεντό δύο υποψήφιοι ξεπέρασαν τα 18.000 μόρια, στο ΓΕΛ Νεάπολης ο μεγαλύτερος βαθμός είναι το 17,85 και ακολουθεί υποψήφιος με 17,67, ενώ 13 από τους 43 συνολικά υποψηφίους είναι κάτω από τη βάση. Οι διευθυντές των ΓΕΛ Σερβίων και Σιάτιστας κρίνουν ικανοποιητική τη βαθμολογία των υποψηφίων, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αριστούχοι.

Να σημειωθεί ότι οι βαθμολογίες είναι προσβάσιμες και μέσω διαδικτύου. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ-Β΄ μπορούν να βρίσκουν την βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδαhttp://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο με κεφαλαία.

Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α” θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν στις αρχές Ιουλίου.

Επίσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.minedu.gov.gr έχουν αναρτηθεί τα πρότυπα των Μηχανογραφικών Δελτίων των ΓΕΛ / ΕΠΑΛ-Β” και των ΕΠΑΛ-Α’, ώστε οι υποψήφιοι να προετοιμάζονται για την ηλεκτρονική υποβολή.

Έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου όσοι υποψήφιοι ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ δεν απέκτησαν προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) ή δεν χαρακτηρίστηκαν ως υποψήφιοι ειδικών περιπτώσεων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο και σε αποκλειστική προθεσμία που θα ανακοινωθεί.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ – ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.