Ανακοίνωση του Δήμου Εορδαίας σχετικά με την εφαρμογή των Πυροσβεστικών Διατάξεων



Ο Δήμος Εορδαίας  ενημερώνει τους δημότες, ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 4/2012   απαγορεύεται ρητά  το άναμμα φωτιάς και η διατήρησή της  καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών από αγροτικές εργασίες, για το διάστημα από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου.

Επιπλέον σύμφωνα με το αρ 94β παρ 26 του Ν3852/2010 οι ιδιοκτήτες ή με οποιοδήποτε τρόπο εκμεταλλευτές οικοπέδων ή ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή κοντά σε αυτές και μέχρι 100 μέτρα απόσταση από αυτές, υποχρεούνται να προβούν άμεσα στον αναγκαίο καθαρισμό  αυτών από κάθε είδους βλάστηση καθώς και απομάκρυνση τυχόν εύφλεκτων υλικών  , προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Παρακαλούμε για την εφαρμογή των ως άνω αναφερομενων,  δεδομένου ότι σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλονται οι νομιμες κυρωσεις που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις.         

Η Δήμαρχος
Παρασκευή Βρυζίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.