Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη δολοφονία του 23χρονου Κωστή Πολύζου 2,5 χρόνια μετά



Συμπληρώνονται σχεδόν δυόμιση χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του 23χρονου Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα, ενώ την ίδια στιγμή προκαλεί πλείστα ερωτηματικά και δικαιολογημένη οργή στην τοπική κοινωνία και στο πανελλήνιο, η χαρακτηριστική κωλυσιεργία της δικαιοσύνης.

Το πλέον ειδεχθές έγκλημα που συγκλόνισε τους πάντες, παραμένει «ορφανό», αφού ακόμη δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη κατά των δολοφόνων του αθώου παλικαριού. Η στασιμότητα στη δικαστική έρευνα προκαλεί μεγάλη εντύπωση, πολύ περισσότερο που στη δικογραφία φέρεται να υπάρχουν σοβαρά ενοχοποιητικά στοιχεία. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο λόγος, που αστυνομικοί κύκλοι εκτιμούσαν από καιρό τώρα ότι επίκεινται ποινικές διώξεις, αλλά δυστυχώς αυτή η πολύκροτη υπόθεση καλύπτεται με ένα πέπλο μυστηρίου. Στον αντίποδα των προαναφερόμενων εκτιμήσεων, αντιπαραβάλλονται εκτιμήσεις κύκλων, σύμφωνα με τις οποίες «τα στοιχεία δεν είναι επαρκή», γεγονός που τροφοδοτεί τη στασιμότητα και δημιουργεί απαισιοδοξία στην περαιτέρω εξέλιξη.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, η τοπική κοινωνία της Σιάτιστας απαιτεί την εξιχνίαση του εγκλήματος και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, γιατί ο 23χρονος Κωστής Πολύζος που εξαφανίστηκε από το σπίτι του στις 8 Φεβρουαρίου 2011, δολοφονήθηκε με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο και το πτώμα του είχε βρεθεί μισοφαγωμένο από τα σκυλιά, επτά μήνες αργότερα.

Να σημειωθεί ότι η δικογραφία από την εισαγγελία Κοζάνης διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Αττικής, η οποία συνεχίζει τις έρευνες, καθώς στο μεταξύ η μάνα και ο πατριός του αδικοχαμένου παλικαριού, μετακόμισαν και κατοικούν στην Ελευσίνα. Από καιρό τώρα αναμένεται να επιστραφεί συμπληρωμένη με τις νέες καταθέσεις η δικογραφία από την Αθήνα στην Κοζάνη, ώστε οι δικαστικές αρχές να προβούν στις επόμενες κινήσεις, πράγμα που δεν έχει γίνει ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωστής Πολύζος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στις 8 Φεβρουαρίου τις βραδινές ώρες, αλλά η δήλωση της εξαφάνισης από τους οικείους του στο Α.Τ. Σιάτιστας έγινε δύο ημέρες αργότερα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι έρευνες για τον εντοπισμό του Κωστή ήταν άκαρπες και στη συνέχεια σταμάτησαν, ώσπου μετά από μήνες προέκυψε ένα συγκλονιστικό στοιχείο. Ένας κυνηγός από την περιοχή των Γρεβενών εντόπισε στις 24 Σεπτεμβρίου 2011 με τη βοήθεια του κυνηγετικού σκυλιού, ένα μισοθαμένο και μισοφαγωμένο ανθρώπινο πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση, σε αγροτική περιοχή μεταξύ Κοκκινιάς και Ταξιάρχη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πτώμα βρέθηκε σε κτήμα του πατριού του αδικοχαμένου νέου.

Το μακάβριο εύρημα που ήρθε τυχαία στο φως, έθεσε και πάλι σε συναγερμό τις αστυνομικές αρχές. Κατ’ αρχήν διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή στο νεκροτομείο Κοζάνης, κατά την οποία ο ιατροδικαστής απεφάνθη ότι το πτώμα ανήκει σε νεαρό άνδρα. Βεβαίως λόγω της πλήρους αποσύνθεσης δεν ήταν δυνατόν να εξαχθούν περαιτέρω συμπεράσματα από την ιατροδικαστική εξέταση. Το επόμενο βήμα ήταν η διενέργεια ταυτοποίησης με τεστ DNA. Η ταυτοποίηση έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ στις 3 Οκτωβρίου 2011, οπότε ταυτοποιήθηκε ότι το πτώμα ανήκει στον αδικοχαμένο Κωστή Πολύζο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.