Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας ζητά την άρση της απόφασης για την 9η Ταξιαρχία



Επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνα ς απέστειλε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος για τη μεταφορά της 9ης Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού από τη Φλώρινα στην Κοζάνη, η οποία όπως υπογραμμίζει έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία. Ο κ. Θεόκλητος μεταξύ άλλων σημειώνει ότι αφαιρείται το τελευταίο υποστύλωμα ασφάλειας και προστασίας στην ακριτική περιοχή που βρίσκεται στο τριεθνές σημείο και με γείτονα κράτος που αμφισβητεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας και των κατοίκων και εγείρει ζητήματα κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας καταλήγοντας στην επιστολή του ζητώντας την άρση της απόφασης   χαρακτηριστικά αναφέρει «θα αγωνιστούμε για τν διατήρηση και ενίσχυση της Ταξιαρχίας στην Φλώρινα και δεν πρόκειται να υποστείλουμε την σημαία του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση. Ταχθήκαμε να φυλάμε τα σύνορα της πατρίδας μας και το θεωρούμε μεγάλη τιμή»

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.