Π. Κουκουλόπουλος: «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να βάλει τη χώρα σε περιπέτειες»



«Τρία είναι τα βασικά ζητούμενα για τη χώρα σήμερα. Η δημοκρατία, η σταθερότητα και οι αλλαγές. Προφανώς, η προσφυγή σε εκλογές δεν είναι και δεν θα πρέπει να είναι προτεραιότητα για κανέναν καθώς γνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά πως αυτό είναι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα σήμερα. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ δεν φοβόμαστε τις εκλογές αλλά δεν θα επιτρέψουμε και σε κανένα να βάλει τη χώρα σε περιπέτειες».
    
Αυτό τόνισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στον τηλεοπτικό σταθμό TOP Channel, σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε με το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις εξελίξεις που μπορεί να προκαλέσει η ενέργεια αυτή.
    
Ο κ. Κουκουλόπουλος, στάθηκε ιδιαίτερα στα τρία βασικά ζητούμενα για τη χώρα, τη δημοκρατία, τη σταθερότητα και τις αλλαγές, υπογραμμίζοντας ότι:

Τις αλλαγές είναι το ΠΑΣΟΚ που τις ξεκίνησε πρώτο, ακόμα και στο θέμα της ΕΡΤ, όταν προσπάθησε με το σχέδιο Η. Μόσιαλου να προχωρήσει στην εξυγίανση, τον εκσυγχρονισμό της και την αποτελεσματική αξιοποίηση της τεράστιας περιουσίας της, συναντώντας δυστυχώς την καθολική αντίδραση των άλλων κομμάτων.

Μια αντίδραση που υπήρξε και τώρα αλλά για εντελώς διαφορετικό λόγο καθώς με την απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ, ουσιαστικά δυναμιτίστηκε η σταθερότητα που τόσο ανάγκη έχει η χώρα.

Ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε και εφαρμόστηκε αυτή η απόφαση, ήρθε σε ευθεία αντίθεση με το σημαντικότερο κεκτημένο της χώρας από το 1974 και μέχρι σήμερα. Την απρόσκοπτη και αδιαπραγμάτευτη λειτουργία της δημοκρατίας μας. Ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο το ΠΑΣΟΚ είναι ανυποχώρητο στο θέμα της δημοκρατίας.    
    
Ο κ. Κουκουλόπουλος δεν έκρυψε φυσικά τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις που μπορεί να πυροδοτήσει η απόφαση για την ΕΡΤ, σημείωσε ωστόσο πως το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ό,τι μπορεί για να συμβάλει τόσο στην  επαναλειτουργία του δημόσιου αυτού μέσου ενημέρωσης από το βράδυ της Δευτέρας, όσο και στην αποκατάσταση της κυβερνητικής σταθερότητας, καθώς αυτό είναι που έχει ανάγκη ο τόπος.
    
«Απλώς πρέπει να καταλάβουν όλοι» σημείωσε ο βουλευτής, «πως πρέπει να είμαστε ευρωπαίοι σε όλα μας. Και αυτό σημαίνει πως στα πλαίσια ενός κυβερνητικού σχήματος που στηρίζεται από διαφορετικές δυνάμεις είναι σημαντικό να υπάρχει θεσμική ισοτιμία, ανεξάρτητα από εκλογικά ποσοστά. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να θέτει εν αμφιβόλω πρώτα απ΄ όλα την ίδια τη δημοκρατία μας και έπειτα όσα πέτυχε ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια με μεγάλες θυσίες και κόπους».    

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.