Ανακοίνωση του ΚΚΕ (μ-λ) για το κλείσιμο της ΕΡΤ



Το ΚΚΕ (μ-λ) χαιρετίζει τους χιλιάδες συγκεντρωμένους σε όλην τη χώρα, που πλημμύρισαν τους δρόμους και τις πλατείες εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, για την κυβερνητική πολιτική αλλά και δείχνοντας την αγωνιστική τους διάθεση. Πιο συγκεκριμένα στην Κοζάνη, Την Τρίτη, με την ανακοίνωση του κλεισίματος της ΕΡΤ, γύρω στα 200 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργαζόμενων για αλληλεγγύη έξω από τα γραφεία της ΕΡΑ Κοζάνης, όπου και έμειναν μέχρι πολύ αργά το βράδυ. Την Τετάρτη έγινε μεγάλη συγκέντρωση έξω από την ΕΡΑ και πορεία στην πόλη από 400 ανθρώπους περίπου, οργανώσεις, φορείς, εργαζόμενους. Όπως και την επόμενη μέρα στο κάλεσμα της απεργίας ανταποκρίθηκε ο κόσμος δημιουργώντας μια μαζικότατη συγκέντρωση και διαδήλωση, που μάλιστα ήταν διαφορετική από τις άλλες αφού για πρώτη φορά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συμμετείχαν σε κοινή πορεία με όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους.

Το ζήτημα του κλεισίματος της ΕΡΑ με πραξικοπηματικό τρόπο, είναι μέρος της συνολικότερης πολιτικής του συστήματος. Οι απολύσεις 2.656 εργαζομένων είναι η συνέχεια των απολύσεων στο χώρο των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικα. Στόχος του συστήματος είναι ο μεγαλύτερος έλεγχος της ενημέρωσης από το ντόπιο και ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο, η πλήρης διάλυση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο τομέα και κατ’ επέκταση η πλήρης αποσυγκρότηση της εργατική τάξης και η τρομοκρατία τύπου «αποφασίζομεν και διατάσομεν» απέναντι σε όποιον αντιδρά.

Η λασπολογία και το τσουβάλιασμα περιπτώσεων, δεν έλειψε και σε αυτήν την περίπτωση. Ο κόσμος όμως φαίνεται να μην πτοείται από την προπαγάνδα του συστήματος και κατέκλυσε κατά χιλιάδες τους δρόμους της χώρας, γνωρίζοντας ότι δεν είναι μόνο το ζήτημα της ΕΡΤ αλλά της συνολικής πολιτικής.

Η απάντηση μας πρέπει να είναι μαζική, αγωνιστική και οργανωμένη. Η ΕΡΤ δεν πρέπει να κλείσει, οι απολύσεις δεν πρέπει να ισχύσουν  και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από μαζικούς κι ανυποχώρητους αγώνες. Το λαϊκό κίνημα μπορεί να φρενάρει την πολιτική του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, μέσα από ένα μέτωπο αντίστασης και πάλης που θα παλεύει για την ανατροπή, εμπνέοντας νικηφόρους αγώνες.

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΡΤ-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.