Μαζική συμμετοχή παιδιών στην γιορτή ανακύκλωσης του Δήμου Κοζάνης – Βίντεο



Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή μικρών φίλων της ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε για 16η συνεχή χρονιά η   καθιερωμένη «Γιορτή Ανακύκλωσης», στο χώρο του Δημοτικού Κήπου Κοζάνης, το πρωί της Κυριακής 9 Ιουνίου 2013. Η εκδήλωση αποτέλεσε την κορύφωση των εκδηλώσεων της εβδομάδας περιβάλλοντος που διοργάνωσε  φέτος για πρώτη φορά ο Δήμος Κοζάνης από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου, με ανάλογες δράσεις να πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και την Κέρκυρα  στα πλαίσια του κοινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) που προωθεί  το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων του οποίου ιδρυτικό μέλος είναι ο Δήμος Κοζάνης.

Η «Γιορτή Ανακύκλωσης» που είναι  αφιερωμένη στα παιδιά, περιλάμβανε βιωματικές δραστηριότητες όπως παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση και χορό με επαγγελματία διασκεδαστή, ζωγραφική με τη βοήθεια και τη καθοδήγηση του Εικαστικού Εργαστηρίου Κοζάνης, κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά καθώς και φυσικά υλικά όπως το ξύλο από επαγγελματία, τρισδιάστατο παιχνίδι ανακύκλωσης, το «Σκουπιδάκι», δημιουργία των φοιτητών του τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού, του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης οι μικροί φίλοι της ανακύκλωσης έκαναν Flying fox – αερογέφυρα, μια συναρπαστική εναέρια δραστηριότητα με τη βοήθεια και την εμπειρία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ γονείς και συνοδοί ενημερώθηκαν για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τα Βλαστοκύτταρα από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης. Επίσης ενημέρωση για το περιβάλλον πραγματοποίησε η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης, ενώ οι μαθητές του  10ου και 17ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από την ιστοσελίδα του Δήμου Κοζάνης www.kozanh.gr .

Δείτε το βίντεο:

 

130610_ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 2013 from Dimos Kozanis on Vimeo.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.