Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο φιλικός αγώνας μεταξύ των παλαιμάχων της Αιανής και της Ξάνθης



Ένας αγώνας γιορτή του ποδοσφαίρου διεξήχθη το Σάββατο 22 Ιουνίου στο Δημοτικό Γήπεδο Αιανής.

Αντίπαλες οι ομάδες Παλαιμάχων της Αιανής και της SKODA Ξάνθης. Ο Αγώνας αποτέλεσε τη ρεβάνς του παιχνιδιού που πραγματοποιήθηκε στη Ξάνθη στις 25/5/13 και έληξε με νίκη των γηπεδούχων με 4-2.

Η πολυπληθής αποστολή των παλαιμάχων της Ξάνθης αφίχθη στην Αιανή στις 4 το απόγευμα. Επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό μουσείο Αιανής όπου και ξεναγήθηκαν στις αίθουσες όπου φυλάσσονται κάποια από τα σπουδαιότερα ευρήματα των ελληνιστικών και προϊστορικών χρόνων που καθιστούν την Αιανή σπουδαία στο χρόνο και το χώρο.

Η συνέχεια δόθηκε στο γήπεδο.

Οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Αιανής παραταγμένοι στο γήπεδο υποδέχτηκαν έναν έναν τους ποδοσφαιριστές της Ξάνθης. Από τα μεγάφωνα ακουγόταν τα ονόματα και η επαγγελματική πορεία των φιλοξενουμένων ενώ οι 200 και πλέον θεατές χειροκροτούσαν.

Οι «αντίπαλοι» αντάλλαξαν αναμνηστικά, στους παίχτες της Ξάνθης δόθηκε από μια κούπα με τη φωτογραφία του βυζαντινού ναού της Παναγίας της Αιανής του 11ου αιώνα, ενώ οι παλαίμαχοι της Ξάνθης έδωσαν από ένα DVD με την παλιά πόλη και τις ομορφιές της Ξάνθης.

Ο αγώνας ήταν δυνατός και άφησε ευχαριστημένους όλους όσοι τον παρακολούθησαν. Η ομάδα των παλαιμάχων της Ξάνθης επικράτησε με σκορ 3-2.

Τα γκολ για τους παλαιμάχους της Αιανής πέτυχαν οι Βαγγέλης Καρπενήσης και Σωτήρης Μαυροδήμος. Για τους παλαιμάχους της Ξάνθης, 2 τέρματα σημείωσε ο Αλεξιάδης και ένα ο Φεράτ.

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης Χρήστος Σάββας και ο πρόεδρος των παλαιμάχων Βέροιας κ. Μασάδης.

Οι παλαίμαχοι της Αιανής «δεξιώθηκαν» τους αντίστοιχους της Ξάνθης στην κεντρική πλατεία εκεί όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το παραδοσιακό πανηγύρι με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί τη μουσική συναυλία λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού. Οι παλαίμαχοι της Ξάνθης γεύτηκαν τοπικές νοστιμιές, τραγούδησαν και χόρεψαν τραγούδια αγαπημένα, αποχωρώντας αργά το βράδυ.

Λίγο πριν την αναχώρηση δόθηκε σε όλους τους από ένα μπουκάλι κρασί τοπικής παρασκευής.

Επίσης οι παλαίμαχοι Αιανής έδωσαν στον κ. Χριστόφορο Διαμαντή, πρόεδρο των παλαιμάχων Ξάνθης για να το παραδώσει στον πρόεδρο της ΠΑΕ SKODA Ξάνθη κ. Χρήστο Πανόπουλο, ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα όπως κρασί, τσίπουρο και τσάι, ένα βιβλίο του αείμνηστου δασκάλου Κωνσταντίνου Σιαμπανόπουλου για την ιστορία και την ιστορικότητα της Αιανής, τιμητική πλακέτα καθώς και μια ευχαριστήρια επιστολή για την φιλοξενία που μας επιφύλαξαν κατά τον εκεί αγώνα μας στις 25/5/13:

Αξιότιμε κε Πανόπουλε,

Η επίσκεψη των στελεχών της Διοίκησης και των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Αιανής στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ στα «Πηγάδια», με αφορμή τον αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα παλαιμάχων σας, μας έδωσε την ευκαιρία να καταλάβουμε τι χρειάζεται ο Αθλητισμός για να ευημερεί και να πρωταγωνιστεί στις ζωές, ακόμα και μικρών κοινωνιών.

Έναν άνθρωπο με όραμα, έναν επιτυχημένο επιχειρηματία, έναν πρωτοπόρο που θα μεταλαμπαδεύσει τη φλόγα του πάθους για το αθλητικό ιδεώδες.

Έναν άνθρωπο που με προσεγμένες κινήσεις έδωσε και συνεχίζει να δίνει την ευκαιρία στους νέους της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, να «πιάσουν» το όνειρό τους. Να δοκιμάσουν έστω.

Είναι χιλιοειπωμένο και χιλιογραμμένο το όνομα ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ τόσο στον στενό αθλητικό χώρο όσο και στον επιχειρηματικό και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλά σωματεία αλλά και εταιρείες.

Η αρτιότητα των εγκαταστάσεων μας άφησε όλους έκπληκτους,
σας ζηλέψαμε και θα σας συζητάμε για πολύ καιρό.

Ευχόμενοι ευημερία αγωνιστική και επιχειρηματική σας ευχαριστούμε για την «εικόνα» που μας δώσατε

Με τιμή
Ο πρόεδρος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Αιανής
Σωτήρης Μαυροδήμος

ΑΣ Αλιάκμων Αιανής
ΦΣ Κοζάνη
ΠΑΕ ΑΕΚ
ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου
ΠΑΕ Νίκη Βόλου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.