Στις «φυλακές» Γκουλάγκ ο Κοζανίτης μοτοσικλετιστής Αριστοτέλης Καρακώστας



Ο Αριστοτέλης Καρακώστας είναι ένας σύγχρονος Φιλέας Φογκ. Παρέα με τη μοτοσικλέτα του, τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί το όνειρό του, ταξιδεύοντας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εδώ και καιρό επεξεργάζεται το σχέδιο για ένα ταξίδι που θα τον φέρει μέσω των ρωσικών στεπών και της Μογγολίας στις ακτές του Ειρηνικού ωκεανού με προορισμό την πόλη Magadan στη Σιβηρία. Πρόκειται για μία πόλη με λιμάνι, στο οποίο η ναυπηγική και η εξόρυξη χρυσού αποτελούν τις κύριες οικονομικές δραστηριότητες των κατοίκων. Επί σταλινικής διακυβέρνησης αποτέλεσε τόπο εξορίας, ενώ σε αυτό στεγάστηκαν αρκετές φυλακές του καθεστώτος (Γκουλάγκ).

xtour

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Έλληνας αναβάτης…

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία 3.000 χωμάτινα χιλιόμετρα που οδηγούν στο Magadan ονομάζονται «δρόμος των οστών» και ο θρύλος θέλει τους εργάτες που πέθαναν κατά τη διάρκεια της διάνοιξής του να είναι θαμμένοι κάτω από το χωμάτινο οδόστρωμα. Ο «δρόμος των οστών» έχει γίνει μια πρόκληση για τους μοτοσικλετιστές περιπέτειας. Μετά την πτώση της σοβιετικής κυβέρνησης, ο δρόμος για πρώτη φορά περάστηκε από μοτοσικλετιστές το καλοκαίρι του 1995.

Για να μάθετε περισσότερα για το ταξίδι του Κοζανίτη Αριστοτέλη Καρακώστα πατήστε εδώ

zougla.gr
Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.