Εργασία «Διατροφή-Μεταλλαγμένα» και γευσιγνωσία παραδοσιακής κουζίνας από το 9ο Δημοτικό σχολείο!



Από τον Πρωινό Λόγο

Εργασία με θέμα  «Διατροφή- Μεταλλαγμένα»,  παρουσίασαν οι μαθητές του τμήματος Ε1, και ο υπεύθυνος Δάσκαλος Βαξεβάνος Θεόδωρος του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης. Ήταν μια αξιόλογη προσπάθεια, που έβαλε τους μαθητές στη διαδικασία να «ανακατευτούν» με την κουζίνα, να μάθουν τα μυστικά της, και φυσικά να μάθουν για την υγιεινή διατροφή, αλλά και το ρόλο των μεταλλαγμένων τροφίμων στο πιάτο μας!

Οι μαθητές, στα πλαίσια της εργασίας τους, μαγείρεψαν τρόφιμα με βιολογικές πρώτες ύλες συνεχίζοντας  την τοπική παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Στο τέλος της εκδήλωσης, μάλιστα, μαθητές και γονείς γεύτηκαν τις λιχουδιές των παιδιών.

Τοπικά παραδοσιακά πιάτα που πρωταγωνιστούν στην Κοζανίτικη κουζίνα, όπως οι τοπικές παραδοσιακές πίτες, μεζεδάκια, γλυκά και πολλά ακόμη αξιόλογα και ιδιαίτερα νόστιμα πιάτα, ενθουσίασαν τους γονείς των μικρών μαθητών αλλά και όλο τον κόσμο που γέμισε την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.