Ενημερωτική συνάντηση στον Πολύμυλο για το εθνικό πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας με εναέρια μέσα



Εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα το «Εθνικό Πρόγραμμα Αντιχαλαζικής Προστασίας με εναέρια μέσα» που εφαρμόζεται από τον ΕΛΓΑ σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου 2013, στο Δημοτικό Κατάστημα της τοπικής κοινότητας Πολυμύλου του Δήμου Κοζάνης, με πρωτοβουλία του εντεταλμένου συμβούλου του Δήμου Κοζάνης για τον πρωτογενή τομέα κ. Νίκου Θεοδωρίδη.

Η ομιλία και συζήτηση με τους παραγωγούς του Πολυμύλου, επικεντρώθηκε στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την εφαρμογή του προγράμματος στην όμορη Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. Οι παραγωγοί ενημερώθηκαν για τις περιβαλλοντικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για λογαριασμό του ΕΛΓΑ, στα χερσαία και υδάτινα οικοσυστήματα των περιοχών εφαρμογής, καθώς και τα αποτελέσματά τους, όπου διαπιστώθηκε η μη επιβάρυνση των οικοσυστημάτων επιβεβαιώνοντας τα αποτελέσματα παρόμοιων ερευνών που προηγήθηκαν σε άλλες χώρες.

Επίσης, εξηγήθηκε η ακολουθούμενη μεθοδολογία καταστολής του χαλαζιού, σύμφωνα με την οποία δεν διαλύονται τα σύννεφα και η βροχή, αλλά οι χαλαζόκοκκοι μειώνονται σε μέγεθος αυξάνοντας την πιθανότητα να λιώσουν και να φτάσουν στο έδαφος με τη μορφή βροχής.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.