Detox τώρα! Πόσο ταιριάζει στον οργανισμό σου η αποτοξίνωση με χυμούς;



Τοξίνες, αυτές οι άγνωστες
 
Κάθε μέρα μέσα στον οργανισμό μας βάζουμε, διάφορες χημικές ουσίες μέσω των τροφών (όπως χρωστικές και συντηρητικά), μέσω του νερού (χλώριο) και μέσω του αέρα (όπως μονοξείδιο του άνθρακα). Η συσσώρευση των τοξινών μέσα στο σώμα μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή και ένα αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα – σαν να λέμε πως ανοίγεις την πόρτα στους πονοκεφάλους, το άσθμα, την αρθρίτιδα, τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο και τους λες “καλώς ήρθατε. Τι να κεράσω;”. Το συκώτι, τα νεφρά και το παχύ έντερο έχουν σχεδιαστεί για να φιλτράρουν και να αποβάλουν τα απόβλητα και τις τοξίνες, αλλά δεν μπορούν να τα κάνουν και όλα λαμπίκο.

Η θεωρία της αποτοξίνωσης

Δεν χρειάζεται να έχεις τελειώσει πυρηνική φυσική για να την καταλάβεις. Τα πράγματα είναι απλά: αντικαθιστάς τα γεύματα και τα σνακ με χυμούς  φρούτων και λαχανικών για επτά μέρες. Όταν το σώμα μας είναι απαλλαγμένο από την διαδικασία της πέψης της στερεάς τροφής, μπορεί πιο αποτελεσματικά να απομακρύνει τις τοξίνες από το σύστημά μας. Παρόλα αυτά να ξέρεις πως μέσα σε τρεις μέρες δεν θα απαλλαγείς ως δια μαγείας από τα “απόβλητα” που έχεις μαζέψει.

Θα αδυνατίσω γιατρέ μου;
 
Είναι πολύ πιθανό να χάσεις βάρος. Ωστόσο, πρόκειται για υγρά. όταν τρώμε, κυρίως υδατάνθρακες, όπως ψωμί και δημητριακά, το σώμα μας χρειάζεται το νερό ώστε να μπορέσει να τα αφομοιώσει σωστά. Αν βγάλεις από το μενού σου τα τρόφιμα, το νερό πάει περίπατο. Αυτό που χρειάζεται να γνωρίζεις είναι πως όταν θα ξαναξεκινήσεις να τρως, το νερό θα επιστρέψει. Επίσης, λόγω του όσο να’ ναι περιοριστικού χαρακτήρα της συγκεκριμένης αποτοξίνωσης μπορεί να προκύψει μετά το τέλος της μία μεγάλη λαχτάρα για υδατάνθρακες και ζάχαρη.

Οι μικρές παγίδες

Για τους περισσότερους ανθρώπους μία μικρής διάρκειας αποτοξίνωση δεν είναι επικίνδυνη. Ίσως να σε κάνει να αισθάνεσαι κουρασμένη ή να έχεις πονοκέφαλο ή να πεινάς. Ωστόσο οι ειδικοί λένε no no no σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν τον συγκεκριμένο καθαρισμό, αλλά έχουν θέμα υγείας ή παίρνουν φάρμακα. Για παράδειγμα όσοι παίρνουν χάπια για την πίεση, μπορεί να έχουν τάση λιποθυμίας μιας και η αρτηριακή τους πίεση πέφτει πολύ χαμηλά κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης. Επίσης, αυτοί που πάσχουν από διαβήτη ή σάκχαρο μπορεί να νιώσουν ζαλάδα. Και εννοείται πως όταν είσαι έγκυος δεν κάνεις μόνο…χυμοποσίες.

Άκου να δεις

Για μία ζωή γεμάτη υγεία, θα πρέπει να όχι μόνο να μειώσεις τις τοξίνες, αλλά και να προμηθεύεις το σώμα με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Οι χυμοί μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος να βάζεις μέσα στο σώμα σου φρούτα και λαχανικά, αλλά θα πρέπει να είναι μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής  που θα περιλαμβάνει και μερικά ελαφρώς επεξεργασμένες τροφές, καλής ποιότητας άπαχη πρωτεϊνη, άφθονα ολόκληρα φρούτα και λαχανικά, τα οποίο πραγματικά καθαρίζουν μιας και λειτουργούν σαν βούρτσα στο πεπτικό μας σύστημα. Κυρίως όμως βάλε καλά στο μυαλό σου πως μία μέθοδος αποτοξίνωσης είναι μόνο η αρχή. Δεν είναι η λύση για μία μακροπρόθεσμη ευεξία.  

cosmo.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.