Αντιπροσωπεία από την Τσεχία στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης – Βίντεο



Πολυμελή αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια Ζλιν της Τσεχίας δέχτηκε στο Γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης την Τρίτη 18 Ιουνίου.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των φετινών πανηγυρικών επετειακών εκδηλώσεων στις σλαβικές χώρες για τα 1.150 χρόνια από την αποστολή, που πραγματοποίησαν οι Θεσσαλονικείς ιεραπόστολοι Κύριλλος και Μεθόδιος στη Μοραβία για τον εκχριστιανισμό των Σλάβων.

Ο κ. Σόκουτης αναφέρθηκε στον ισχυρό δεσμό του χριστιανισμού, που συνδέει τους δύο λαούς και μέσα σε μια φιλική ατμόσφαιρα οι δύο πλευρές διατράνωσαν την πρόθεσή τους για συνεργασία σε διάφορους τομείς και ιδιαίτερα σε αυτόν του τουρισμού.

Οι πολιτιστικοί δρόμοι της Ευρώπης αποτελούν πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, στα πλαίσια της οποίας εντάσσεται και η συγκεκριμένη επίσκεψη, με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού της και την ευρύτερη γνωριμία της ιστορίας της με μορφωτικές διαδρομές, που συμβάλλουν στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, στην προώθηση του τουρισμού, στην ανάπτυξη οικονομικών συνεργασιών και μορφωτικών ανταλλαγών.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.