Παρουσίαση του βιβλίου του Ιωάννη Γκιώνη στην Πτολεμαϊδα



Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Μαρτίου στο Παλαιοντολογικό Ιστορικό  Μουσείο Πτολεμαΐδας η παρουσίαση του βιβλίου «Η αφήγηση ενός μαχητή».

Στο καλωσόρισμα της η πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Κρυσταλλίδου  Θεοπίστη, ευχαρίστησε τον  συγγραφέα, εκπαιδευτικό και αντιδήμαρχο κύριο Γκιώνη για την επιστροφή του στην Πτολεμαΐδα. Ανέφερε ακόμα πως : «είναι ευχάριστη συγκυρία να φιλοξενούμε στον ίδιο χώρο, μια από τις καλύτερες εκθέσεις για το 1912 και την αφήγηση ενός στρατιώτη εκείνης της εποχής, από έναν άνθρωπο που στο πέρασμα του από την Πτολεμαΐδα, άφησε εφόδια μάχης για τους μαθητές του».

Συγκινητική ήταν η παρουσίαση του συγγραφέα, από την μαθήτρια του και πρόεδρο του Μικρασιατικού συλλόγου Μαρτινάκη – Κοκκίνη Χρύσα, η οποία δεν παρέλειψε να αναφέρει αρκετά περιστατικά της θητείας του κ. Γκιώνη, ως καθηγητή στο 1ο γυμνάσιο Πτολεμαΐδας.

Ο συγγραφέας μίλησε για το  έργο του και για το πως έφτασε στα χέρια του, το ημερολόγιο του Ευθύμιου Κατσιάπη, ενός χωρικού από την Αρκαδία που πολέμησε  στους Βαλκανικούς Πολέμους. Κλείνοντας εκθείασε την άψογη παρουσίαση του βιβλίου του από την φιλόλογο Χατζηκυριάκου Βασιλική και τον εκπαιδευτικό Παύλου Αναστάσιο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.