Βελτιώνεται το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς



Στην υπογραφή της προέγκρισης του σχεδίου σύμβασης του 1ου υποέργου της πράξης με τίτλο: «Αποκατάσταση και σταθεροποίηση κατολίσθησης στην εθνική οδό Κοζάνης – Ιωαννίνων στο κομμάτι του Επταχωρίου», προχώρησε την Τρίτη 9 Απριλίου 2013 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Οι ζημιές μεγάλης έκτασης προκλήθηκαν από τις συνεχείς βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να υπάρξει διάβρωση του εδάφους και εκτεταμένη κατολίσθηση. Το σημείο επισκέφθηκαν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σαββόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες προκειμένου να έχουν εικόνα της κατάστασης για άμεση παρέμβαση και λύση του προβλήματος. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 290.034,18 €.

Την Τρίτη 9 Απριλίου 2013, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, υπέγραψε και την προέγκριση του σχεδίου σύμβασης του 1ου υποέργου της πράξης με τίτλο: «Βελτίωση εθνικής οδού στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς στο τμήμα Κεφαλόβρυσο – Διασταύρωση Χρυσής» με προϋπολογισμό σύμβασης 3.145.841,91 €.

Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά έργα που θα αναβαθμίσουν το οδικό δίκτυο, από όπου διέρχονται καθημερινά μεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών. Προσπαθούμε για το καλύτερο τόνισε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, αξιοποιώντας και το τελευταίο ευρώ των κονδυλίων του ΕΣΠΑ προς όφελος των πολιτών. Με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειάς μας, θα είναι συνεχής, ώστε να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν κατά την χειμερινή περίοδο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.