Θέση Φοιτητών Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας



Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών αισθάνεται την υποχρέωση να διασαφηνίσει τη θέση του. Με τον τρόπο αυτό, επιχειρείται η ενημέρωση των πολιτών και κάθε ενδιαφερόμενου, προκειμένου να γίνει αντιληπτό ότι αν το μέλλον του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ακολουθήσει τη διαφαινόμενη πορεία, δεν πλήττονται μόνο οι φοιτητές αλλά μεσοπρόθεσμα και οι κάτοικοι της πόλης, καθώς σταδιακά όλο και λιγότεροι υποψήφιοι φοιτητές θα επιλέγουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ένα Ίδρυμα πειραματικό, με αβέβαιες προοπτικές και -κατά τις εισηγήσεις νομικών- δημιουργηθέν κατόπιν αντισυνταγματικών ενεργειών.

Η πολυπόθητη ανάπτυξη, την οποία εύλογα διαρκώς επικαλούνται οι τοπικοί άρχοντες και οι πολίτες, δε συνδέεται τόσο με την οικονομική δραστηριότητα των φοιτητών στην περιοχή στα χρόνια της φοίτησής τους αλλά με την ακαδημαϊκή τους καλλιέργεια. Μόνο ο τόπος που διαθέτει άρτια καταρτισμένους και φιλόδοξους επιστήμονες μπορεί να απολαμβάνει τις αρετές τις πραγματικής ανάπτυξης. Αυτό υπάρχει η δυνατότητα να επιτευχθεί μόνο με την ουσιαστική ισχυροποίηση του Πανεπιστημίου. Όχι με την κοντόφθαλμη “ισχυροποίηση” που επιχειρείται, προκειμένου να ικανοποιηθούν παροντικά συμφέροντα.

Στο e-mail αυτό, επισυνάπτονται η θέση του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, το εξώδικο γονέων φοιτητών που εστάλει στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ παρατίθεται σύνδεσμος για το κείμενο που εκφράζει τη θέση των καθηγητών του Τμήματός μας.

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας και ελπίζουμε στην έγκαιρη δημοσιοποίηση των θέσεών μας.

Ομάδα Επικοινωνίας
Σύλλογος Φοιτητών
Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Κοζάνη

Υ.Γ. 1: Ο σύνδεσμος: http://news-uowm.blogspot.gr/2013/04/blog-post_9025.html

Υ.Γ. 2: Η επιμονή των φοιτητών για ένταξη στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ., δεν αποτελεί εμμονή με το συγκεκριμένο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Επιθυμία όλων των φοιτητών είναι η υπαγωγή τους σε ένα ισχυρό πολυτεχνικό ίδρυμα, το οποίο θα εξασφαλίζει την ανώτατη ποιότητα των σπουδών τους και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Η πολιτική ηγεσία έκρινε ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας δεν μπορεί να προσφέρει την ικανοποίηση των δύο αυτών αναφαίρετων δικαιωμάτων μας. Δεν είναι λογικό, επομένως, να πιστεύει κάποιος ότι ένα πειραματικό, νεοσύστατο Συνομοσπονδιακό Ίδρυμα, με τη συμμετοχή Τ.Ε.Ι., θα μπορεί να τα ικανοποιήσει. Η ένταξή μας στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. ήταν η αρχική πρόταση του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας. Την πρόταση αυτήν επικαλούμαστε ως λύση, από τη στιγμή που το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα πάψει να υπάρχει, και για αυτό το λόγο αναφέρεται τόσο συχνά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.