1η Συνεδρίαση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Κοζάνης



Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Κοζάνης, Κώστας Κυτίδης και τα μέλη του, σας προσκαλούν στην 1η συνεδρίαση του συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013, στις 7:00 το απόγευμα, στην αίθουσα του Κοβεντάρειου (Χαρισίου Μούκα και Κοβεντάρων), στην Κοζάνη.

Η συνεδρίαση, θα είναι ανοιχτή για τους πολίτες της Κοζάνης και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1. Παρουσίαση φορέων που συμμετέχουν – γνωριμία μελών

2. Εντοπισμός-καταγραφή προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες που διαμένουν στο Δήμο Κοζάνης

3. Συζήτηση – προτάσεις για τη λειτουργία του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών

4. Προτάσεις για τον ετήσιο προγραμματισμό δράσεων του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών

Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών αποτελεί συμβουλευτικό όργανο του Δήμου Κοζάνης για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία και αποτελείται από 9 μέλη, τα οποία ορίστηκαν, κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης, από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης.

Έργο του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Κοζάνης είναι:
η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που κατοικούν μόνιμα στο Δήμο Κοζάνης, ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή, η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες, και η διοργάνωση σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.

Για περισσότερες πληροφορίες, διευκρινήσεις, αλλά και προτάσεις σχετικά με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Κοζάνης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κοζάνης στη διεύθυνση Δημοκρατίας 27 (κτίριο πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης) και στο τηλέφωνο 2461351117.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.