Ρ. Μακρή: Η Συγκυβέρνηση οφείλει να επανορθώσει έστω και την ύστατη ώρα τα ολέθρια σφάλματα που διέπραξε κατά του Ελληνικού Λαού



Η Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης στην ομιλία της στην ολομέλεια σχετικά με την πρόταση νόμου για την κατάργηση της υπ’ αριθ. 6/28-2-2012 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου και για την επανασύσταση του «Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ)» και του «Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)» διαπίστωσε ότι:

“Από την υπογραφή του πρώτου κιόλας μνημονίου ο Ελληνικός Λαός στοχοποιήθηκε από την προπαγανδιστική πολιτική των Κυβερνήσεων, προκειμένου να αποπροσανατολιστούν οι πολίτες από την πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκε ο κοινωνικός ιστός. Η νεοφιλελεύθερη ουτοπία της Τρόικα, η οποία βαφτιστικέ λύση, επέβαλε την διάλυση οποιαδήποτε θεσμού μπορούσε να αποτελέσει δίχτυ κοινωνικής προστασίας και στήριξης της κοινωνίας μας, από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην οποία η πολιτική που οι ίδιοι επέβαλαν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της Τροϊκανής λαίλαπας στην προοπτική βιωσιμότητας της Χώρας αποτέλεσε η κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.”

Υπογραμμίστηκε ότι:
“Η συγκεκριμένη πρόταση νόμου αποτελεί μόνο ένα βήμα στην προσπάθεια ανάκτησης της Εθνικής Αξιοπρέπειας και απελευθέρωσης της Χώρας από τον ζυγό των δανειστών τοκογλύφων στην οποία την έχουν σύρει οι Κυβερνώντες. Μπορεί να μην αποτελεί τη σημαντικότερη ή την πιο αναγκαία ενέργεια αλλά κινείται σε σωστή κατεύθυνση γι’ αυτό χρίζει την στήριξη όλων μας.”

Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Ραχήλ Μακρή ανέδειξε τα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Νομού Κοζάνης και τόνισε ότι η Δυτική Μακεδονία πλήττεται από πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας, εργολάβους που λυμαίνονται τα έργα της ΔΕΗ και εξαπατούν του εργαζόμενους και την Κυβερνητική αναλγησία που οδηγεί σε θανατηφόρα δυστυχήματα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.