1η Πανελλήνια Δράση Κοινωνικής Προσφοράς και Ευαισθητοποίησης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων



Η Εφορεία Κοινωνικής Συνεργασίας και Αλληλεγγύης του Σ.Ε.Π. διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου 2013 την πρώτη Πανελλήνια Δράση Προσφοράς & Ευαισθητοποίησης.

Η δράση θα διεξαχθεί σε κεντρικά σημεία σε όλη την Ελλάδα και έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κοινωνικό περίγυρο, δίνοντας ταυτόχρονα στα παιδιά και τους νέους της Προσκοπικής Κίνησης τη δυνατότητα να μάθουν, να προβληματιστούν και να προσφέρουν, κάνοντας πράξη την επιταγή του Ιδρυτή: «αφήστε τον κόσμο καλύτερο από ότι τον βρήκατε».

Στη δράση θα συμμετάσχουν 250 Προσκοπικά Τμήματα από Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Μαγνησία, Ημαθία, Φθιώτιδα, Αλεξανδρούπολη, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Ηλεία, Έβρο, Λάρισα, Δράμα, Αν. Πελοπόννησο, Κέρκυρα, Αχαΐα, Καβάλα, Ιωάννινα, Κατερίνη, Λαμία, Πέλλα, Εύβοια, Ξάνθη, Άρτα, Τρίκαλα, Χίο, Κυκλάδες, και Ροδόπη.
Κάθε Προσκοπικό Τμήμα έχει αναλάβει και ένα διαφορετικό πεδίο δράσης. Συγκεκριμένα:

Τα Λυκόπουλα (παιδιά 7-11 χρ.)… θα χαρίζουν χαμόγελα!

Η βαριά περιρρέουσα ατμόσφαιρα λόγω των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα μας, έχει επηρεάσει την καθημερινότητα των Ελλήνων σε τέτοιο βαθμό που έχει χαθεί το χαμόγελο από το πρόσωπό τους. Τα Λυκόπουλα μπορούν να μεταφέρουν θετική ενέργεια και χαμόγελα προσφέροντας ένα δώρο – έκπληξη στους διερχόμενους πολίτες!

Οι Πρόσκοποι (έφηβοι 11-15 χρ.)… θα χαρίζουν δύναμη!

Τα άτομα με αναπηρία είναι σημαντικό μέρος της Κοινωνίας μας και πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα άτομα χωρίς αναπηρία. Οι Πρόσκοποι εκείνο το Σαββατοκύριακο θα προσπαθήσουν να ευαισθητοποιήσουν την Τοπική Κοινωνία προς αυτή την κατεύθυνση. Οι Ενωμοτίες των Προσκοπικών Ομάδων θα καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια που θα ετοιμάσουν, ενώ στις δράσεις αυτές θα συμμετέχουν ενεργά και παιδιά με αναπηρία.

Τα ενήλικα στελέχη… θα χαρίζουν ζωή!

Η Αιμοδοσία αποτελεί δώρο ζωής για όποιον έχει ανάγκη μετάγγισης αίματος και είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται!

Τα ενήλικα στελέχη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, οι Παλαιοί Πρόσκοποι και οι γονείς των παιδιών κάθε Τμήματος θα μπορούν εκείνη την ημέρα να προσφέρουν αίμα… και γιατί όχι ο καθένας από αυτούς να φέρει και κάποιο φίλο του!

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) .

Ελπίζουμε ότι οι δημότες και οι κάτοικοι σε όλη την Ελλάδα θα αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία, δίνοντας το παρόν σε αυτή την πρόσκληση αλληλεγγύης και προσφοράς προς το συνάνθρωπο που κάνει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων!

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ) είναι Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου, λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σκοπός του είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών και εφήβων με την προσκοπική μεθοδολογία που περιλαμβάνει την υπαίθρια ζωή, το ομαδικό παιχνίδι, την αυτενέργεια και αυτό-εκπαίδευση.

Αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική οργάνωση στην Ελλάδα, αριθμώντας σήμερα περισσότερα από 25.000 μέλη και προσκοπικές οικογένειες σε όλη την επικράτεια.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.