Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κοζάνης για τις αυξήσεις στο ρεύμα



Οι επόμενες προγραμματισμένες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ πού  έχουν ήδη δρομολογηθεί γιά τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο,συνολικά επιβαρύνουν κατά 8.5%  τους ήδη φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη υποστεί αύξηση κατά 8%,τον μήνα Ιανουάριο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Οί εκτιμήσεις στις αυξήσεις έγιναν βάση μελέτης στην οποία συμπεριλήφθηκε το κόστος από τις εκπομπές δικαιωμάτων ρύπων το οποίο εκτιμήθηκε στα 7 ευρώ ανά τόνο.

Ωστόσο στό χρηματιστήριο ρύπων,το τελευταίο χρονικό διάστημα η τιμή κυμαίνεται στα 4,5 ευρώ ο τόνος!Συγκεκριμένα από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα οί τιμές δεν ξεπερνούν τα 5 ευρώ ο τόνος!

Επίσης κρίνεται απαραίτητη η κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαϊδα V,αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που θα συμβάλλει στον περιορισμό των ρύπων ,καί λόγο της μεγάλης ισχύος τάξης των 660MW  θα συνεισφέρει και στην οριακή τιμή συστήματος,η οποία θα παρέχει και θερμική ισχύ τάξης των 140MW.

Καλούμε τον Κύριο Υπουργό ΥΠΕΚΑ και την διοίκηση της ΔΕΗ,να επανεξετάσουν τα κοστολογικά στοιχεία με σκοπό να περιοριστούν η καί να εξαληφθούν οι προγραμματισμένες αυξήσεις στα τιμολόγια των καταναλωτών,οί οποίες έχουν δρομολογηθεί γιά τούς μήνες Μάϊο και Ιούνιο.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.