Κοζάνη: Πέντε νέα δωμάτια στην χειρουργική στο Μαμάτσειο



Εγκαινιάστηκαν σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου πέντε νέοι θάλαμοι στην χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Κοζάνης και δόθηκαν προς χρήση για την καλύτερη νοσηλεία των πολιτών. Στα παλιά χειρουργεία του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης που βρισκόταν σε αχρηστία εδώ και χρόνια μετά τις απαραίτητες παρεμβάσεις με την προτροπή του Διευθυντή χειρουργικής του Νοσοκομείου Κώστα Χατζημήσιου και την συμβολή της Διοίκησης του νοσοκομείου και την οικονομική στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, του Δήμου Κοζάνης της ΑΝΚΟ και ιδιωτών που παρείχαν υλικά, κατασκευάστηκαν και παραδόθηκαν δυο δίκλινα, 2 μονόκλινα δωμάτια και ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο για παιδιά, στα οποία θα νοσηλεύονται πλέον περιστατικά της χειρουργικής κλινικής.

Επιστέγασμα ενός αγώνα που όλοι μαζί συνεισέφεραν, ανέφερε χαρακτηριστικά η Διοικήτρια των Νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαίδας Τάσα Μπούρτσου, ώστε να δημιουργηθούν οι θάλαμοι προσφέροντας καλύτερες παροχές υγείας στους πολίτες της περιοχής. Η κα Μπουρτσου σημείωσε ακόμα ότι γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και η αναμόρφωση της παλιάς πτέρυγας του νοσοκομείου που είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς όπως είπε υπάρχουν τα κονδύλια, ώστε να ολοκληρωθεί μια καθολική παρέμβαση στο Νοσοκομείο Κοζάνης για να έχουν οι πολίτες τις υποδομές στο Εθνικό σύστημα υγείας που τους αξίζουν.

Ο Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής κ. Χατζημήσιος από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή καθώς ήταν όπως είπε μια προσωπική του επιθυμία για να βελτιωθούν οι θάλαμοι νοσηλείας και να υπάρξει αποσυμφόρηση στα 7κλινα και 8κλινα δωμάτια που υπάρχουν στην εν λόγω πτέρυγα.

Την ώρα των εγκαινίων έξω από το νοσοκομείο οι νοσηλευτές διαμαρτύρονταν για την έλλειψη προσωπικού τονίζοντας ότι η εύρυθμη λειτουργία των νέων κλινών και η παροχή ασφαλούς νοσηλευτικής φροντίδας απαιτεί τη στελέχωση με το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό, βάση των δημιουργούμενων χωροταξικών αλλαγών.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.