Μητροπολίτης Παύλος: «Η εκκλησία δεν έχει σχέσει με την ναζιστική νοοτροπία της Χρυσής Αυγής»



Για τις δράσεις της Χρυσής Αυγής και των μελών της μίλησε στο πρωϊνό τουMEGA, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος, με αφορμή τις εφόδους που έχουν καταγραφεί σε νοσοκομεία. Ο Μητροπολίτης Παύλος δεν μάσησε τα λόγια του μίλησε και μίλησε με σαφήνεια για την Χρυσή Αυγή και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί.

«Η πολιτεία πρέπει να λάβει τα μέτρα της για τις δράσεις της Χρυσής Αυγής, η νοοτροπία αυτή είναι διαστροφική» είπε ο Μητροπολίτης για την αιμοδοσία που “διοργανώνουν” μέλη της Χρυσής Αυγής και πρόσθεσε: «Η χριστιανοσύνη με τη Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση. Η Χρυσή Αυγή αποτελεί στίγμα για την νοοτροπία της. Στην αρχή εμφανίστηκε με διαφορετικό προσωπείο αλλά στην συνέχεια η μάσκα έπεσε και φάνηκε το απεχθέστατο πρόσωπό της». στο τέλος αναρωτήθηκε τι σχέσει μπορεί να έχει η η εκκλησία με την ναζιστική νοοτροπία της Χρυσής Αυγής. Σε άλλο σημείο μίλησε για την δημιουργία μουσουλμανικού Τεμένους στην Αθήνα, χαρακτήρισε θετική την ενέργεια της πολιτείας να κατασκευάσει απο τον προϋπολογισμό του Ελληνικού κρατους τον χώρο λατρείας των μουσουλμάνων αδιαφορώντας για τον πακτωλό χρημάτων που προσφέρουν συγκεκριμένα Αραβικά κράτη. Δεν μας φοβίζει να έχουν το δικό τους χώρο λατρείας σημείωσε υπενθυμίζοντας οτι η Ιερά Σύνοδος έχει άρει τις επιφυλάξεις της για το θέμα. Δεν παρέλειψε να τονίσει οτι θα πρέπει να γινουν σεβαστα τα δικαιώματα Ορθοδόξων χριστιανών σε πολλές Μουσουλμανικές χώρες που αυτήν την στιγμή δεν είναι.

Ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος μίλησε για το μήνυμα των ημερών του Πάσχα ”μίλησε για την δύναμη της νίκης απέναντι στον Θάνατο και την αγάπη που που μπορεί να οδηγήσει στην απόλυτη ελευθερία του ατόμου”.

Η συνέντευξη ειναι ενδιαφέρουσα και είναι απο τις λίγες φορές που μπορεί να απολαύσει κανείς μεστό θεολογικό λόγο ακόμα απο τα χείλη ενός ιερωμένου που δεν φοβάται να συνομιλεί για τα σύγχρονα προβλήματα του τόπου.

vetonews.gr

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.