Η ΠΑΣΕΒΕ Κοζάνης για τη μεταφορά εορτασμού της Πρωτομαγιάς



H προσπάθεια μεταφοράς της 1η ΜΑΗ γίνεται με «εντολή» πολυκαταστημάτων, super-markets, μεγαλεμπόρων που δεν χόρτασαν κέρδη και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να μας πάρουν ότι δουλειά έχει απομείνει.

Η 1η ΜΑΗ είναι μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ των εργαζόμενων ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποταχθεί στους νόμους της αγοράς και της κερδοφορίας.

Η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοι της, ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ όπως συνήθως έσπευσαν να συμφωνήσουν γιατί τάχα ενδιαφέρονται για το τζίρο των μικρομάγαζων.

Το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, οι 100.000 χρεωκοπημένοι συνάδελφοι μας με τις οικογένειες τους, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, και οι εργαζόμενοι με πετσοκομμένους μισθούς, ως εκ θαύματος θα βγουν τη Μ. Τετάρτη να ψωνίσουν;

Λένε ψέματα, παίζουν με τον πόνο του μικρού Επαγγελματία- Βιοτέχνη – Έμπορου.

Είναι οι ίδιοι που συζητάνε στους διαδρόμους των Υπουργείων την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Δεν τους φτάνουν οι 130.000 επιχειρήσεις που θα κλείσουν σύμφωνα με  δικές τους μελέτες; Βιάζονται  να μας κλείσουν όλους;

Δεν διαμαρτύρονται για το ότι το φορολογικό μας έχει τσακίσει.
Δεν τους απασχολεί ότι το ασφαλιστικό και οι υπέρογκες εισφορές γίνονται θηλιά για όλους τους συναδέλφους.
Δεν ασχολούνται με τη δράση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που επεκτείνονται και μονοπωλούν την αγορά.
Δεν τους αφορά το γεγονός ότι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και οι οικογένειές τους δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
 
Για αυτά εμείς παλεύουμε και με σύμμαχους τους εργαζόμενους θα κατέβουμε στην απεργία της Πρωτομαγιάς για να τα διεκδικήσουμε.

Η θέση του μικρού έμπορου την 1η Μάη, αντί να ξεροσταλιάζει και να περιμένει τον πελάτη που δεν θα ‘ρθει, είναι ο Αγώνας και η συμμετοχή στις διαδηλώσεις και στην ΑΠΕΡΓΙΑ μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια στην πολιτική που τον οδηγεί σε χρεοκοπία και κλείσιμο.

Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ καλεί  το Συνδικαλιστικό κίνημα, Σωματεία, Ενώσεις ΕΒΕ, Εμπορικούς Συλλόγους, Ομοσπονδίες, να καταδικάσουν την απαράδεκτη προσπάθεια κυβέρνησης- ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ – πολυκαταστημάτων.

 Να αποφασίσουν και να οργανώσουν τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων στην Απεργία της Πρωτομαγιάς.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Π.Α.Σ.ΕΒΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.