Εκπαιδευτικοί και Ειδική Αγωγή: Ημερίδα στην Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης – Βίντεο



Επιστημονική Ημερίδα με θέμα “Ειδική Αγωγή και Εκπαιδευτική Αντιμετώπιση”, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, στην Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης, από την Ένωση Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας «Νικόλαος Κασομούλης» σε συνεργασία με το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης- Διάγνωσης και Υποστήριξης Ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (ΚΕ..Δ.Δ.Υ.), το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης «Γεώργιος Παρακείμενος» και την «Κοβεντάρειο» Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Η ημερίδα προσέφερε την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς, ερευνητές, καινοτόμες ομάδες σε συναφείς κλάδους, δημόσιους και κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και το ευρύ κοινό με ενδιαφέρον στον τομέα, να μοιραστούν τις απόψεις τους για το μέλλον της Ειδικής Αγωγής, να επικοινωνήσουν την εμπειρία τους και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις.

Οι θεματικές ενότητες της ημερίδας περιλάμβαναν την παρουσίαση του  Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης- Διάγνωσης και Υποστήριξης Ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.),  τους ορισμούς και τους τρόπους αντιμετώπισης των μαθησιακών δυσκολιών, καθώς και την διαφοροποίηση της διδασκαλίας σε τάξεις μικτής κοινότητας.

Δείτε το βιντεο:

 

130420 Ημερίδα για την Ειδική Αγωγή from Dimos Kozanis on Vimeo.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.