Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο νέο κτήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης – Βίντεο



Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο νέο κτήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, ενός πολύ σημαντικού έργου του Δήμου Κοζάνης, που δημιουργείται για να αναδείξει ακόμη περισσότερο τον πλούτο των βιβλίων, των χειρογράφων, του αρχειακού υλικού αλλά και του όγκου της σύγχρονης συλλογής που διαθέτει η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη. Το έργο εξελίσσεται στα συμβατικά χρονοδιαγράμματα, ενώ  έχει αρχίσει να διακρίνεται και η αρχιτεκτονική του φυσιογνωμία.

Τον χώρο όπου εκτελούνται οι εργασίες, επισκέφτηκαν ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βαγγέλης Καραπάτσιος, συνοδευόμενοι από τους επιβλέποντες μηχανικούς του έργου.  Ο κ. Μαλούτας επεσήμανε πως «το έργο του νέου κτηρίου της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα του δήμου μας, που σε 2 περίπου χρόνια, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους πολύτιμους θησαυρούς που διαθέτει η βιβλιοθήκη μας, αλλά και να παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα αποχή του Δήμου Κοζάνης». Ο κ. Καραπάτσιος ανέφερε πως « το νέο κτίριο της βιβλιοθήκης είναι ένα έργο «σημαία» για τον δήμο μας, και θα αναδείξει, όχι απλώς την πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου Κοζάνης, αλλά θα λειτουργήσει και ως πόλος έλξης τουριστών, αλλά και ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων, που θα επισκέπτονται τον χώρο για να γνωρίσουν τον πλούτο της βιβλιοθήκης».

Το έργο είναι συνολικού συμβατικού προϋπολογισμού  7,34 εκατομμύριων ευρώ, και  είναι ενταγμένο στο Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013, ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους.    
      
Στο ισόγειο του κτιρίου προβλέπεται η ανάπτυξη κοινόχρηστου χώρου υποδοχής, που περιλαμβάνει καθιστικό, χώρους υγιεινής, χώρο πληροφοριών και πωλητήριο του εκθεσιακού χώρου. Στο ίδιο επίπεδο οργανώνεται ο κύριος εκθεσιακός χώρος, που προβλέπεται να έχει μεγάλο ύψος για την ανάπτυξη και ενός μικρού παταριού, το οποίο θα λειτουργήσει επίσης ως εκθεσιακός χώρος.

Στο πρώτο υπόγειο θα αναπτυχθούν εκθεσιακοί  χώροι, καθώς και χώροι μουσειολογικής εκπαίδευσης και διοίκησης.

Στο δεύτερο υπόγειο θα εγκατασταθεί ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός υποστήριξης του κτιρίου, αλλά και αμιγώς αποθηκευτικοί χώροι.

Δείτε το βίντεο:

 

130404 Εξέλιξη εργασιών στο νέο κτήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης from Dimos Kozanis on Vimeo.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.