Με ένδικα μέτρα στρέφεται ο Δήμος Κοζάνης κατά καταστηματαρχών που οφείλουν ενοίκια!



Από τον Πρωινό Λόγο

Με ένδικα μέτρα θα στραφεί, πλέον, ο Δήμος Κοζάνης κατά καταστηματαρχών που οφείλουν ενοίκια. Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Κοζάνης, με σκοπό να διεκδικήσει τα μισθώματά του, από ακίνητα τα οποία νοικιάζει, εντός της πόλης, κυρίως, της Κοζάνης.

Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Τζέλλος, δήλωσε πως αρχικά, πρόκειται για δώδεκα περιπτώσεις, ενώ το ύψος το οφείλουν οι καταστηματάρχες στο Δήμο Κοζάνης ξεπερνά ακόμη και το 1 εκ. ευρώ. «Θα πάρουμε απόφαση – μέτρο για όλους, ανάλογα με την περίπτωση. Έχουν ασκηθεί μια σειρά από ενέργειες και δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα. Τα ανείσπρακτα ενοίκια πλησιάζουν το ένα εκ. ευρώ. Μάλιστα τα οφειλόμενα ποσά ξεκινάνε από πιο χαμηλά και φτάνουν μέχρι και τις 550.000 ευρώ».

Ο Δήμος θα ξεκινήσει από τους μεγάλους οφειλέτες, στους οποίους και παλαιότερα είχε προηγηθεί μια διαδικασία είσπραξης, και δεν ανταποκρίθηκαν στον βαθμό που θα έπρεπε. Για κάποιους θα ασκηθεί ένδικο μέσο και κάποιοι άλλοι απλά θα ειδοποιηθούν με εξώδικο. Αν αρνηθούν και δεν ανταποκριθούν, τότε θα διατάξουμε την απόδοση του μισθίου, δηλαδή θα γίνει έξωση.

Ο ίδιος, παράλληλα, ζήτησε να παρθεί ένας νόμος σε κεντρικό επίπεδο ΚΕΔΕ, μιας έχουν «μπλοκάρει» οι πληρωμές. «Ο κόσμος δεν είναι δυνατόν να αντεπεξέλθει στο ύψος των υποχρεώσεων. Να γίνει κάποια ρύθμιση, με αρκετές δόσεις, για την αποπληρωμή…», κατέληξε ο κ. Τζέλλος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.