Δήλωση του δημάρχου Κοζάνης σχετικά με τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας



«Δεν είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω αυτοπροσώπως τις δηλώσεις του περιφερειάρχη προχτές, Δευτέρα 01.04.2013, πριν τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, σχετικά με το θέμα των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της καθυστέρησης των υποδομών του. Είμαι όμως απολύτως βέβαιος ότι οι δηλώσεις του περιφερειάρχη παρερμηνεύθηκαν.

Παρακολουθώ το θέμα της χωροθέτησης, της απόκτησης του οικοπέδου, και της κατασκευής των υποδομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας εδώ και μια δεκαετία, και για το λόγο αυτό γνωρίζω λεπτομερώς όλα τα στάδια από τα οποία έχει διέλθει το έργο της υλοποίησης των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Από το Νοέμβρη του 2005 όταν το πανεπιστήμιο ζήτησε από την, κρατική τότε, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με το Ν. 3316/05, να ασκήσει τις αρμοδιότητες προώθησης των μελετών κτλ του έργου και την δημόσια παρουσίαση του χωροταξικού του πανεπιστημίου το Νοέμβριο του 2007, έως και σήμερα, καμία διαδικασία,  καμία μελέτη, καμία απόφαση του Δήμου Κοζάνης δεν καθυστέρησε έστω και για μία ημέρα το έργο της υλοποίησης των υποδομών του πανεπιστημίου.

Αντίθετα με την συμπεριφορά άλλων υπηρεσιών, που επί μήνες καθυστερούσαν γνωμοδότηση για το τοπικό ρυμοτομικό, η ανταπόκριση του Δήμου Κοζάνης διαχρονικά, ήταν άμεση στην λήψη των αποφάσεων αρμοδιότητάς του.

Επιπλέον όλο αυτό το διάστημα ήταν ο μοναδικός φορέας που έγκαιρα από το 2008 είχε επισημάνει ότι ο κρίσιμος κρίκος στην υλοποίηση των έργων ήταν η έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού, γεγονός που επιβεβαιώνεται σήμερα, ενώ με συνεχείς παρεμβάσεις στο αρμόδιο υπουργείο (ΥΠΕΧΩΔΕ, ΥΠΕΚΑ), στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στα αρμόδια γνωμοδοτικά συμβούλια (κεντρικό ΣΧΟΠ ΣΥΠΟΘΑ), σε πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη, σε πλήρη συνεργασία με τον μελετητή του έργου (ΑΝΚΟ) και τα στελέχη της πρώην Νομαρχίας και σημερινής Περιφέρειας και την Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, έπραξε και πράττει ό,τι είναι δυνατόν, για την επίσπευση του έργου.

Είναι αυτονόητο, ότι μετά την θετική έκβαση της υπόθεσης για το  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και την Πολυτεχνική Σχολή στην Κοζάνη, θα ενταθούν οι προσπάθειες έγκρισης του τοπικού ρυμοτομικού, που έτσι κι αλλιώς βρίσκεται στην τελική ευθεία, πάντα σε συνεννόηση και συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.