Διαμαρτυρία των φοιτητών του Πανεπιστημίου γιατί… μένει συνομοσπονδιακό!



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δύο Φοιτητικών Συλλόγων των Πολυτεχνικών τμημάτων πραγματοποιήθηκε στις 5.30 το απόγευμα της Τρίτης  στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Ακολούθησε πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κοζάνηςτης ΝΔ, όπου συνεδρίαζαν κομματικά στελέχη της ΝΔ ενόψει προετοιμασίας των προσυνεδριακών εκδηλώσεων.

Οι φοιτητές των Πολυτεχνικών Τμημάτων της Κοζάνης αντιδρούν για τις εξελίξεις και για την δημιουργία Ομόσπονδου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ στη Δυτ. Μακεδονία και σε ανακοίνωση τους τονίζουν ότι θα διαμαρτυρηθούν και θα αγωνιστούν μέχρι τέλους κατά της απόφασης του Υπουργείου-Κουκουλόπουλου-Παπαδοπουλου, που όχι μόνο δεν λύνει τα χρόνια προβλήματα των τμημάτων τους, αλλά δημιουργεί και νέα ακόμα χειρότερα. Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης οι φοιητές πέταξαν αυγά και φρούτα προς τα γραφεία της ΝΟΔΕ Κοζάνης της ΝΔ.

Εκπρόσωποι των φοιτητών συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κοζάνης Γιάννη Δίκα και άλλα στελέχη οι οποίοι τους υποσχέθηκαν να μεταφέρουν τις αγωνίες και τις αντιρρήσεις τους στο Υπουργείο Παιδείας και στην κυβέρνηση. Οι φοιτητές αργότερα έκλεισαν συμβολικά κεντρικούς δρόμους της πόλης της Κοζάνης για σύντομο χρονικό διάστημα.

ΕΡΑ Κοζάνης Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

 
Κοζάνη: Παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητών στη διοικούσα

Εν τω μεταξύ σε παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Διοικούσας επιτροπής αποφάσισαν να προχωρήσουν αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί, οι φοιτητές των δυο τμημάτων μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ύστερα από απόφαση της σημερινής Γενικής Διατμηματικής Συνέλευσης των φοιτητών. Οι φοιτητές έχουν ήδη εκφράσει την κάθετη εναντίωση τους στη δημιουργία Συνομοσπονδιακού Ανώτατου Ιδρύματος που θα περιλαμβάνει ΑΕΙ και ΤΕΙ και ζητούν αυτοδύναμο και βιώσιμο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

Σε περίπτωση που αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα, ζητούν συγχώνευση με το Α.Π.Θ υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υποβαθμιστούν τις σπουδές τους. Ο Σύλλογος των φοιτητών τουΤμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών αποφάσισε την παρεμπόδιση των μαθημάτων μέχρι αύριο Τετάρτη 3 Απριλίου με στόχο την κατάλληλη προετοιμασία και οργάνωση των φοιτητών προκειμένου να ανατρέψουν την κατάσταση που τους θίγει.

ΕΡΑ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.